BU TUZAĞA DÜŞMEYECEĞİZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BU TUZAĞA DÜŞMEYECEĞİZ!


 

Mersin’de son günlerde artan olaylarına karşı ortak ses verildi. Sivil toplum kuruluşları birlik beraberliği yok etmeye yönelik bu tuzağa düşmeyeceklerini açıklayarak, Cumartesi günü düzenlenecek yürüyüşe “Bayrağını al da gel” diyerek katılım çağrısı yaptı.

SONER AYDIN

Mersin’de çok sayıda siyasi parti il başkanı, STK temsilcisi, TOBB’a bağlı oda ve borsa başkanı, iş insanı bir araya gelerek son günlerde artan terör olaylarına karşı ortak ses verdi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) toplantı salonunda gerçekleştirilen ortak basın açıklamasında sıkça barış ve kardeşlik vurgusu yapıldı. Öte yandan toplantıda tüm Mersinliler, Cumartesi günü 12.00’de Tevfik Sırrı Gür Stadı önünden başlayıp, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yapılacak yürüyüşe ve Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilecek 'Barış ve kardeşlik için bayrağını al da gel mitingine' davet edildi. Hazırlanan ortak metni okuyan MTSO başkanı Şerafettin Aşut, Mersinlilerin teröre karşı duruşunu ve kararlılığını göstermek için bir araya geldiklerini söyledi. 

“ONLARCA SAYFALIK BİR METİNDEN DAHA ANLAMLI”
Hangi etnik köken, din veya mezhepten olursa olsun herkesin Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit vatandaşları olduğunu vurgulayan Aşut, “Bugün burada gördüğünüz bu fotoğraf, belki de onlarca sayfalık bir metinden ve demeçten çok daha anlamlıdır. Çünkü bu fotoğrafta Türkiye’nin kendisi var. Bu fotoğrafta Anadolu’nun başka başka illerinden kentimize göç eden ve artık Mersinli olan tüm, bu vatanı, devleti ve bayrağı aziz bilen Mersinlilerin kendisi var. Mersinlilerin teröre karşı duruşu, geleceğe ait ortak duyguları var. Bizi bölmek, artık mermer haline gelen ayrılmaz kardeşliğimizi parçalamaya çalışmak gibi bir gaflet içinde olan ihanet şebekelerine buradan sesleniyoruz; gidin Çanakkale’deki şehitlikleri gezin, bakın hangi memleketlerin evlatları bu vatan için canını vermiş” diye konuştu. 

“BÜYÜK ACILAR YAŞIYORUZ”
Çocukları barış ve refah içinde geleceğe taşımak her herkesin görevi olduğunu belirten Aşut, “Bu uğurda göstereceğimiz fedakarlığın sınırını sakın kimse sınamasın. Bunu Çanakkale’de sınayanlar, Kurtuluş Savaşında sınayanlar, 15 Temmuz’da sınayanlar boylarının ölçüsünü aldılar. Ülkemiz son zamanlarda artan terör olaylarından büyük acılar yaşıyor. Kukla olan bu terör örgütleri korkak eylemlerini gerçekleştirdikçe, biz daha da bileniyoruz, daha da bir oluyoruz. Ama asıl tehlikenin ve bunların asıl amacının farkındayız, bilincindeyiz. Unutmayın, bu ülke ekonomik kriz mühendislikleri ile yıkılmaz” dedi. 

“BU TUZAĞA DÜŞMEYECEĞİZ”
Terörün hedefine ulaşamayacağını, toplumu birbirine düşüremeyeceğini kaydeden Aşut, “Biz bu tuzağa düşmedik, düşmeyeceğiz. Stadyum önünde polislerimizi ve sivilleri, kışla kapısında silahsız askerleri şehit ederek kardeşliğimizi bozamayacaksınız, bizleri korkutamayacaksınız. Devletimize emanet olarak gördüğümüz yabancı devletlerin büyükelçilerini haince arkadan vurarak bizi komşularımızla düşman edemeyeceksiniz, Türkiye’nin büyümesini engelleyemeyeceksiniz. Bugün birbirimize daha çok kenetlenmemiz teröre verilecek en güzel cevaptır. Provokasyonlara izin vermemeliyiz. Terörün amacı zaten provoke etmek, toplumu bir birine düşürmek” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA