KANSER CERRAHİSİYLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KANSER CERRAHİSİYLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU


 

Mersin Devlet Hastanesi başarılı bir ameliyata imza attı. Onkolojik cerrahide ekip başarısı, bir kanser hastasını 5 saatlik ameliyat sonunda sağlığına kavuşturdu.

Mersin Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Mersin Devlet Hastanesi’nde meme kanseri tanısı konan hasta yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu. Cerrahi operasyonla sağlığına kavuşan 53 yaşında 2 çocuk annesi S.G. daha önce ailesinde kanser hastası olmadığını 3 yıl önce sol memede ağrı ve şişlik şikayetleri nedeniyle başvuruda bulunduğunu ve meme kanseri teşhisi ile tedaviye başlandığını belirtti.

Operasyon Cerrahi Onkolog Dr. Hüseyin Pülat'ın öncülüğünde Göğüs Cerrahı Dr. Yusuf Kaya, Kalp ve Damar Cerrahları olan Dr. Ali Gül ve Dr. Mehmet Erin Tüysüz'ün ekip çalışması ile 5 saat süren ameliyatla hasta şifaya kavuştu. Ameliyat sonrası dönemde hastada herhangi bir komplikasyon gelişmedi. Hasta sorunsuz bir şekilde şifa ile taburcu edildi. 

DAMARLAR YAPAY DAMARLARLA DEĞİŞTİRİLDİ
Mersin Devlet Hastanesi Cerrahi Onkoloji Kliniğinde 4 hekimle gerçekleştirilen operasyonla ilgili Cerrahi Onkolog Doktor Hüseyin Pülat şu açıklamalarda bulundu; “Sol memede ağrı ve şişlik şikayetleri ile meme kanseri saptanan hastanın cerrahi operasyonla; sol memesi ve koltukaltı lenf bezleri alındıktan sonra patoloji sonucu evre 3 meme kanseri olarak tespit edilmesinden sonra kemoterapi ve radyoterapi uygulandı. Kemoterapi ve radyoterapi uygulanan hastaların takiplerinde önemli rolü olan bir çok hastalığın teşhisine olanak sağlayan çok önemli bir tıbbi görüntüleme yöntemi PET-CT ile yapılan vücut taramasında sol göğüs duvarında 4 santimetrelik patolojik yeni bir kitle saptanan hasta hastanemiz Onkoloji Konseyinde ayrıntılı bir şekilde değerlendirildi ve ileri tetkik ve tedavi için Cerrahi Onkoloji Servisine kabul edildi. Hasta göğüs cerrahisi tarafından ayrıntılı değerlendirildi. Kontrastlı Toraks Tomografide hastanın sol koluna giden damarların kitlenin arasından geçtiği saptanması üzerine kalp damar cerrahisi konsültasyonu istendi. Operasyon hazırlıkları tamamlanan hasta ameliyata alınarak sol kola giden damarlara ve sinirlere yayılmış tekrarlamış meme kanseri başarılı bir şekilde ameliyat edildi. Hastanın tümör dokusu temizlenerek, damarlar yapay damarlarla değiştirildikten sonra operasyon sonlandırılmıştır” dedi. 
Dr. Hüseyin Pülat, kanser cerrahisinin bir ekip işi olduğunu, klinikte şifa bulan hasta sayısının gün geçtikçe arttığını sözlerine ekledi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA