MERSİN’DE HDP’YE 19 TUTUKLAMA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE HDP’YE 19 TUTUKLAMA


 

Mersin’de HDP’ye yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 18 kişi tutuklandı.

 

Mersin merkez ilçesi Akdeniz Belediyesi’ne ve HDP’ye yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 100 kişiden aralarında İnsan Hakları Derneği Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi’nin de bulunduğu 19 kişi hakkında mahkeme tutuklama kararı verdi. 

Tutuklamaların ardından açıklama yapan Avukat Özgür Çağlar, 19 kişinin hiç bir somut gerekçe ve delil olmamasına rağmen tutuklandığını savundu. Tutuklanan kişilerin demokratik kitlelerin aktif çalışanları olduğunu aktaran avukat Çağlar, “Son süreçte artan tutuklanmalarla birlikte siyasal iktidarın demokratik sivil kurumlara karşı topyekün hukuksuz bir süreci başlattığını görüyoruz. Dosyada suç işlendiğine dair en ufak bir delil, emare olmaması bu operasyonların siyasi amacının olduğunu açık bir şekilde göstermektedir” ifadelerini kullandı. 
Öte yandan gözaltına alınanlara OHAL kapsamında kapatılan derneklere üye olup olmadıkları sorulduğu öne sürüldü.  Kaynak: Evrensel


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA