“TERÖRLE MÜCADELE VİCDANI OLANIN ASLİ GÖREVİ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TERÖRLE MÜCADELE VİCDANI OLANIN ASLİ GÖREVİ”


 

Çarlık Rusyası’nın anavatanlarından sürdüğü Çerkesler, Rus Büyükelçi Karlov’un öldürüldüğü terör saldırısını kınadı.

Kafkas Derneği Başkanı Koç, “Terörizm ile mücadele vicdan sahibi insanlık değerleri taşıyan herkesin asli görevlerindendir” dedi.

Hediye Eroğlu

Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un öldürüldüğü terör saldırısına Mersin’deki Kafkaslar’dan tepki geldi. 
Mersin Kafkas Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ş. Şamil Koç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Büyükelçi Karlov’un terörist bir eylem sonucu ölümünden dolayı derin üzüntü duyduklarını söyledi. 

ANAYURTLARINDAN SÜRÜLDÜLER AMA İNSANLIKLARINDAN ÖDÜN VERMEDİLER
Bilindiği üzere Çerkesler’in anayurtlarından Çarlık Rusya’sının uyguladığı politikalar sonrasında sürülerek, başta dönemin Osmanlı coğrafyası olmak üzere 40’ı aşkın ülkede yaşamak zorunda kalmış bir halk olduğunu anımsatan Başkan Koç, “Tarihsel acıları yaşamış halkımız, ölümün acısını ve yaşamanın ve yaşatmanın değerini en iyi bilen toplumlardan biridir. Bizler için dünyanın her neresinde olursa olsun annesiz, babasız kalmış bir çocuğun acısı kendi acımızdır. Yaşadığımız tüm coğrafyalarda barış ve huzurun hâkim olması adına çalışan bizler için terör insanlık suçudur ve insanın en kutsal yaşama hakkına dönük hiçbir saldırı kabul edilebilir değildir. 

“GÖRMEZDEN GELEMEZ, SESSİZ KALAMAYIZ”
Bir diplomata, bir babaya bir insana yapılan saldırıyı mazur gösterecek hiçbir sebep olamaz. Tarihsel süreç içerisinde Çarlık Rusya’sı ile yaşanmış sorunlarımız ve farklı yaklaşımlarımıza rağmen bugün Rusya Federasyonunda insanlarının yaşadığı acıyı hissetmemize, insanlık dışı terör eylemini görmezden gelmemize ya da sessiz kalmamıza gerekçe olamaz. Bu her şeyden önce insanlığa karşı sorumluluğumuzdur. Terörizm ile mücadele vicdan sahibi insanlık değerleri taşıyan herkesin asli görevlerindendir.Tüm Rus halkına, Andrey Karlov’un acılı ailesine başsağlığı diliyor ve Mersin Kafkas Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak acılarını yürekten paylaşıyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA