FIRTINANIN VURDUĞU ÇİFTÇİLER EL UZATILMASINI BEKLİYOR… | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

FIRTINANIN VURDUĞU ÇİFTÇİLER EL UZATILMASINI BEKLİYOR…


 

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar ve Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Akdere, Işıklı ve Yeşilovacık mahallelerinde fırtınadan zarar gören vatandaşları ziyaret etti.

Hükümetin suni gündemlerle uğraşırken çiftçiyi unuttuğunu söyleyen Kuyucuoğlu, “Vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Sorunları TBMM’ye en iyi şekilde taşıyacağım” dedi.

“TESPİT ÇALIŞMALARI İVEDİLİKLE SONUÇLANDIRILMALIDIR”
Silifke’de Akdere, Işıklı ve Yeşilovacık mahallelerinde etkili olan şiddetli rüzgâr ve fırtınanın, tarım alanlarında ve evlerde ciddi zararlar meydana getirdiğini söyleyen Kuyucuoğlu, “Halkımız burada ki doğa ile mücadelesini sürdürmektedir. İmkânları ölçüsünde hasarlarını gidermeye ve tarım arazilerini düzenlemeye çalışmaktadırlar. Aynı şekilde evleri zarar gören vatandaşlarımız da yaşadığı sıkıntıların ve zorlukların etkisinden kendilerini yavaş yavaş kurtarmaya gayret göstermektedirler. Çiftçilerimiz büyük bir mağduriyet yaşamışlardır.
Üreticilerimiz bir taraftan çektiği kredileri nasıl ödeyeceğini düşünürken diğer taraftan da devletten ciddi derecede kendilerine yardım edilmesini beklemektedirler. Üreticilerimizin, bu zararın altından kalkması mümkün görünmemektedir. Devlet, böyle günlerde yurttaşının yanında olarak, yardım elini uzatarak varlığını hissettirir. Bizler, CHP Milletvekili ve CHP heyeti olarak konuyu yakından takip ediyoruz. Gerekli tespit ve incelemeler yapılarak rüzgâr ve fırtınadan zarar gören bölgelerin bir an önce “afet bölgesi” ilân edilmesini önereceğiz. Tespit çalışmaları ivedilikle sonuçlandırılmalıdır. Bu konuda her türlü desteğe hazırız. Çiftçilerimizin ve bölge halkımızın sesini TBMM’de en iyi şekilde dile getireceğim” dedi.

“BELEDİYE OLARAK NE GEREKİYORSA YAPTIK, YAPMAYA DA DEVAM EDİYORUZ”
Silifke bölgesini etkisi altına alarak büyük tahribatlara neden olan fırtınadan seralar, evler, ağaçlar, elektrik direkleri ve iş yerlerinin zarar gördüğünü açıklayan Belediye Başkanı Mustafa Turgut, “Silifke Belediyesi olarak vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. İmkânlarımız ölçüsünde çiftçilerimizin ve evleri zarar gören vatandaşlarımızın yardımına yetiştik. Talepleri doğrultusunda evlerinin onarılmasına ve tarım arazilerinde kamyon ve kepçelerimizle düzenlemeler yapılmasına yardımcı olduk. Bugüne kadar ilk kez böyle bir fırtına meydana geldi. İnsanı bile havaya uçuracak şekilde şiddetli rüzgâr esiyordu. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye atmamak için duyurular yaptık. Belediye olarak ne gerekiyorsa yapmaya gayret göstereceğiz. Çiftçimizi ve bölge halkımızı ayağa kaldırmak için çalışmalarımız sürüyor” dedi.

“HÜKÜMET SUNİ GÜNDEMLERLE UĞRAŞIRKEN ÇİFTÇİMİZİ UNUTTU” 
Fırtınanın olduğu gün zarar gören mahallelere giderek, incelemelerde bulunduğunu belirten CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, “Çiftçilerimize ve evleri zarar gören hane sahiplerimize bir kez daha geçmiş olsun diyorum. Atayurt ve Arkum mahallelerimizde domates ve salatalık seraları zarar görürken, Yeşilovacık, Akdere ve Işıklı Mahallelerimizde ağaçlar köklenmiş, elektrik direkleri ve telleri kopmuş vaziyetteydi. Üstelik yollarda birçok araba, tır ve kamyonlar devrilmiş tarım arazileri çok kötü durumdaydı. Vatandaşlarımızın elektrik ve su kesintileri yanında fırtınanın geride bıraktıklarıyla mücadelesi devam etmektedir. CHP heyeti olarak vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun diyor, hasar tespit çalışmalarıyla ilgili konuların takipçisi olacağımızı ifade ediyorum” dedi. 

“ÇİFTÇİLER, ‘KAÇ GÜN OLDU GELENDE YOK GİDEN DE’ DİYOR”
AKP’li yetkililerin seslerine kulak vermesini söyleyen çiftçiler ise, “Eline evrak alıp gelenler geliyor. Bakıyor dinliyor ve geri gidiyorlar. Kaç gün oldu daha gelecekler. Fırtınanın üzerinden bir hafta geçti halen gelip tespit çalışması yapan kimse yok. Gün geçtikçe çiftçimizin durumu daha da kötüye gidiyor. AKP’li yetkililer, daire müdürleri, amirleri hepsi bizim sesimize kulak versin. Çiftçisine, üreticisine ve tarımına sahip çıkmayan bir iktidar istemiyoruz. Zaten ülke olarak dışa bağımlı bir hale geldik. Yerli ürünler yerine ülkemizde ithal ürünler cirit atıyor. Hükümet suni gündemlerle uğraşırken, çiftçimizi unuttu. Hükümet kendi yandaşlarına destek olmaktan çiftçiye sıra gelmiyor” diye konuştular. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA