MARAŞ’IN YILDÖNÜMÜNDE DÜZEN AYNI DÜZEN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MARAŞ’IN YILDÖNÜMÜNDE DÜZEN AYNI DÜZEN!


 

CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Maraş katliamının 38’inci yılını andı.

Yaptığı yazılı açıklama ile “Maraş katliamını unutmadık” diyen Atıcı, 19 Aralık 1978 tarihinde başlayıp 26 Aralık 1978 tarihine kadar süren Maraş Alevi Katliamı’nın ülkemiz için bir yüzkarası olduğunu söyledi. 

İnsanlık suçlarının görmezden gelindiği, yapanların karanlıkta saklandığı ve hatta ödüllendirildiği düzenin, isimler değişse de ne yazık ki halen sürdüğünü söyleyen Atıcı, “İnsanların acısını, hatırasını yaşamaya ve yaşatmaya engel olunmaktadır. Tam 38 yıldır her yıldönümünde anmalar engellenerek insanlık suçu işlenmeye devam edilmektedir. Bugünkü İktidar, Alevilerin hakları konusunda uyutma, oyalama taktikleri uygulamaktadır. Daha kötüsü işaretleme gibi faşist uygulamalara sessiz kalarak kışkırtıcı uygulamalara göz yummaktadır. İktidar, söylemleri ile nefret suçu da işleyerek siyaset yapmaya devam etmektedir. Hem içeride, hem de dışarıda mezhepçi politikalardan beslenerek iktidarını sürdürme çabasında olan AKP, aynı zamanda mezhep kavgalarını da körükleyerek Türkiye’yi adım adım bir iç savaşa sürüklemektedir. Ülkemizde yaşanmaması için yıllardır mücadele verdiğimiz mezhep çatışmalarının en acı örnekleri komşu ülkelerde yaşanmaktadır ve sonuçlarını üzüntüyle gözlemlemekteyiz. Yönetenlerin, din, mezhep, etnik köken, sosyal konum, dil ve cinsiyet ayrımı yaptıkları bir düzen daima acılara gebedir. Bu acıları bir daha yaşamamak için şimdi, daha fazla uyanık olma zamanıdır. Doğuştan gelen ve özgür irademizle tercih etmediğimiz değerlere saygı duyulduğu ve güvenceye alındığı bir düzeni hep birlikte ve yakın zamanda kurmayı ümit ediyoruz. Bu uğurda can verenleri unutmadık, unutturmayacağız” dedi. (Bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA