BAL BİTTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAL BİTTİ


 

Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) ilk yarı sona erdi. Mersin temsilcilerinin inişli çıkışlı performans sergilediği 5.Gurup’ta ilk yarıyı lider olarak tamamlayan ekip 27 puan ile Osmaniyespor oldu.

Temsilcilerimizden Silifke ligi 22 puan ile 4’üncü bitirirken, Toroslar kimsenin beklemediği bir performans sergileyerek ilk yarıyı 21 puan ile 5. sırada tamamladı. Lige şampiyonluk parolası ile başlayan MESKİ ise ilk yarıyı 20 puan ile 7. sırada kapattı. 

ALİ ŞANLI

Mersin’in Torolar, MESKİ ve Silifke ile 3 temsilcimizin 3 Lig’e çıkma mücadelesi verdiği Bölgesel Amatör Ligi’nde ilk devre kapandı. Temsilcilerimizden ilk yarıyı en karlı kapatan Silifke olurken, MESKİ ve Toroslar performansları ile beğeni toplarken, ikinci yarıdaki zirve mücadelesinde öne çıkanlar takımlar olacaklarını gösterdiler. 
Ligde hedefi şampiyonluk olarak belirleyen Silifke Belediyespor, ilk yarının son maçında Karaman Belediyespor deplasmanın da 3 puan için oynadı. Karaman Kemal kaynaş Stadyumunda ligin ilk yarısının son maçında Bal Ligi 5. Grupta liderlik için savaşan iki ekipten Karaman Belediyespor galip çıktı. Buzla kaplı sahada her iki takımda maçın başlarında birbirini tartarak başladı. Orta saha mücadelesi şeklinde devam eden ilk yarıda Karaman Belediyespor gerçekleştirdiği ataklarda gol bulamadı ve ilk yarı 0-0 beraberlikle sona erdi.
İkinci yarıya daha atak başlayan Karaman Belediyespor üst üste ataklar gerçekleştirdi. İkinci yarıda hırçın bir görüntü sergileyen Silifke Belediyespor oyuncularının sert müdahaleleri tribünlerden tepki çekti. İkinci yarının henüz başında Hasan Saka'ya sert bir müdahalede bulunan Bünyamin Kılınç gördüğü ikinci sarı kart ile oyundan ihraç edildi. İkinci yarıdaki etkili oyunun karşılığını ev sahibi ekip gol ile aldı. 53. dakikada Makedon oyuncu Vildan Kerim'in ayağından buldu. Sonrasında iyice oyunu rakip sahaya yıkan Karaman Belediyespor  kalan dakikalarda gol pozisyonu yakalasa da bunları değerlendiremedi ve maç 1-0 Karaman Belediyespor'un galibiyeti ile sona erdi. Silifke Belediyepor Liderin puan kaybettiği hafta Lideri yakalama şansını kullanamadı.

FIRSATI TEPTİ
Küçük bütçe ile kurulan ama iyi futbol oynayan Toroslar Belediyepor Lider Osmaniyespor’un 1-1 berabere kalarak puan kaybettiği haftada Lidere yaklaşma şansını kullanamadı. Koray Aydın stadında İskenderunspor 1967 takımını misafir eden  Toroslar Belediyespor karşılaşmaya hızlı başlayarak maçın ilk dakikalarında 3 net pozisyon yakaladı. Gol yollarında beceriksiz olan Yeşil Beyazlı ekip gol ile buluşamadı. Maçın mutlak hakimi olan Toroslar Belediyespor Yunus’un ayağından istediği golü buldu. Maçın ilk dakikalarında daha net pozisyonları harcayan Yunus 10’cu dakikada golü atarak takımını 1-0 öne geçirdi.
Atılan bu gol ile maçın temposunu düşüren Toroslar ekibi geriye fazla yaslanınca Ligin zayıf ekibi İskenderunspor 1967 altın değerinde golü buldu. İlk yarının bitimine 2 dakika kala 43.dakikada ilk yarının skorunu belirledi 1-1.
İkinci yarıya konuk ekip kontrollü oyununu sürdürürken Toroslar Belediyespor biran önce öne geçmek için kontrolsüz şekilde rakibinin üstüne yüklendi. Bunu fırsat bilen misafir takım kontra ataklar ile ciddi tehlikeler yarattı Toroslar kalesinde. Yine bir kontra atak da İskenderun temsilcisi Volkan ile 1-2 öne geçti. İlkyarının son maçında 3 puanı ısrarla isteyen Toroslar ekibi maçı tek kaleye dönüştürdü. 82. Dakikada baskının karşılığı alındı 2-2. Geriye kalan zaman da her iki takımda gol atamayınca puanlar paylaşıldı. Toroslar ayağına gelen fırsatı ise değerlendiremeyerek Lider ile puan farkını kapatma şansını kullanamadı.

MESKİ, İSKENDERUN’A PATLADI
Geçen haftayı BAY geçen ondan önceki hafta ise Adana Belediyespor ile olaylı  bir maç sonu yaşayan Meski Belediyespor ise ligin son sırasında olan, henüz galibiyeti olmayan Körfez İskenderunspor’a gol yağdırdı 0-8. 
3’cü Lig hedefi ile yola çıkan ama Ligde umduğunu ilk yarı itibarı ile bulamayan Mavi Beyazlı ekip ilk yarının son maçında zayıf rakibine deplasmanda 8 gol atarak az da olsa morallendi İlk yarıyı 3-0 önde kapatarak rahat bir maç çıkaran Meski Belediyespor ikinci yarı 45 dakikaya 5 gol daha sıkıştırnca karşılaşmayı 8-0 kazandı. Maçda en dikkat çeken olay ise 8 golü de 8 farklı ismin atması oldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA