Kaçak kat yasallaşmadı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kaçak kat yasallaşmadı!


 

Mersin’in Erdemli ilçesinde 5 kat ruhsatı olan binasına kaçak olarak 6’ıncı katı çıkıp, bunu yasal hale getirmek için 11 katlık bina ruhsatı almak isteyen vatandaşa geçit verilmedi!

HEDİYE EROĞLU

Mersin’in Erdemli ilçesinde 5 kat ruhsatı olan binaya kaçak kat çıkıp, bunu yasal hale getirmek için 11 katlık ruhsat alınmak istenmesi tepkilere neden oldu. Erdemli Belediyesi’nin konuyu Büyükşehir Belediye Meclisine taşıması ile ortaya çıkan suç teşkil eden durum, 1 AKP’li ve 3 CHP’li imar komisyonu üyesinin itirazı ile önlendi.

“SUÇ İŞLEMİŞ OLURUZ”

Konuyla ilgili mecliste ilk olarak söz alan CHP’li Meclis üyesi Esen Tuba Tol, “İmar Komisyonuna gelen konularda belili ilkeler çerçevesinde hareket etmeye çalışıyoruz. Kanunların herkese eşit olması gerekiyor.

Bu kapsamda Erdemli’de imarı ve ruhsatı 5 kat olmasına karşın kaçak olarak bir kat çıkılan binayı yasal hale getirmek için 11 katlık ruhsat alınmak istenmesine 4 arkadaş şerh koyduk. Yasal olmayan bir yapı bu şekilde yasallaştırmak suç teşkil eder. Buna alet olamayız. Öte yandan Erdemli’de bundan daha vahim onlarca bina var ama Erdemli Belediyesi plan tadilatı olarak bunları karşımıza getiriyor. Erdemli’nin incelenmesi lazım. Gerçekten sıkıntı var” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR’E HAKARET”

Bunun üzerine açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da, “Bu büyükşehire hakaret. Bana göre 5 katlı yere 11 kat yaptırmak mantıklı değil. Yoğunluğu aşmasın katların hepsi aynı kalsın. Zaten Erdemli’nin imarı perişan. Otopark, çekme sınırı yok. Yanlışlarda ısrar etmemek lazım. Ben bu işe sıcak bakmıyorum

5 kat için belirli bir çekme sınırı verilmiştir şimdi  kat sayısı artıyorsa çekme sınırı da artmalıdır. Ne olursa olsun 5 kat için çekme sınırı ellidir bunu 10 kat yaparsanız çekme sınırı bozulmuş olacak” dedi.

ERDEMLİ TEKLİFİ SAVUNDU

Erdemli Belediye Başkanı MHP’li Mürekkerem Tollu ise “Kaç kat yapı var şuan bilmiyorum ama orada yapının 5 kat olması adadaki silueti bozar. 11 kat yapılması daha makul” diyerek teklifi savunmaya çalıştı.

TARHAN YALIEVLERİ’Nİ ÖRNEK VERDİ

Mezitli Belediye Başkanı CHP’li Neşet Tarhan ise konuyla ilgili kendi bölgesindeki Yalıevleri’ni örnek vererek, “Yalıevleri’nde kat artışı, ruhsata aykırı yapılaşma yokken uygulamadan kaynaklanan 80 metrekare yer için belediyeden 10 milyon TL çıkacak ve oradaki bazı kişileri varlık yapacak şekilde karar çıktı. Bu meclis buna hayır derken ruhsata aykırı bir yeri yasal hale getirmeye yönelik çabalara ret demeli” dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç de, 5 kat ruhsat almış bir binaya kaçak kat çıkmanın cezasını anımsatarak, “Bu konuyla ilgili suç duyurusunda bulunulması lazım. Kat yıkılırsa suç ortadan kakar. Her halükarda ret verilmeli” dedi.

Söz konusu teklif oylama sonucunda oy çokluğu ile reddedildi.  

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA