10. Edebiyat Ödülü Hızlan’ın oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

10. Edebiyat Ödülü Hızlan’ın oldu


 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın 10’uncu kez düzenlediği Mersin Kenti Edebiyat Ödülü düzenlenen törenle sahibini buldu. Bu yılki ödülün sahibi yazar ve sanat eleştirmeni Doğan Hızlan oldu.

 

Mehmet Nabi Batuk

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen, “Mersin Kenti Edebiyat Ödülü” düzenlenen tören ile sahibine teslim edildi. Sina Akyol, Celal Soycan, Ogün Kaymak, Metin Cengiz ve Cemal Sakallı’dan oluşan seçici kurul üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda bu yıl ki Mersin Kenti Edebiyat Ödülü’nü yazar ve sanat eleştirmeni Doğan Hızlan’a verilirken MTSO Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül törenine Mersinli Yazar İpek Ongun’da katıldı. 

Törende yapılan konuşmalarda Celal Soycan, Yazar, Şair Metin Cengiz, Hızlan’ın edebiyat hayatını ve edebiyata bakış açısını anlatırken Yazar Sina Akyol Hızlan’ın gazetedeki köşe yazılarının daha çok eğitici, gazete okuma kültürü, sanatı, edebiyatı sevdirme misyonu ile yazılan yazılar olduğunun altını çizdi.

 

“KENDİNİZE AİT OLMAYAN BİR KELİME İLE DÜŞÜNEMEZSİNİZ”

Amaçlarının sembolik bir ödül vermek olmadığını ifade eden MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Hızlan’ın Türkçe’ye katkılarının önemli olduğunu kaydetti. Aşut, “Bana göre Sayın Hızlan’a ödül verilme gerekçesi kendisinin bizi bilgiyle, evrensel değerlerle buluşturması ve dünya insanı olma kültürünü oluşturmasıdır. Belki de daha önemlisi, varlık sebebimiz olan Türkçemize yaptığı katkıdır. Her millet kendi dil kökleri ile düşünür, kendi olgularını anlatmak için yarattığı kendi kelimeleriyle düşünce üretir. Başka milletlerle etkileşimlerin sonucunda her dil birbirinden etkilenir. Bu gayet doğaldır. Ancak, bu etkileşim, kendi dilinin yok olması seviyesine kadar gelirse büyük sorunlar ortaya çıkar. Kendinize ait olmayan bir kelime ile düşünemezsiniz. Eğer düşünce üretemezseniz, felsefede, sanatta, bilimde, hatta inanç dünyanızda bile gelişme gösteremezsiniz” diye konuştu.

 

“DİLLER TÜM ÜLKELER İÇİN ÖNEMLİDİR”

Doğan Hızlan ise yaptığı teşekkür konuşmasında, Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın ‘Türkçem Benim Ses Bayrağımdır’ sözünü hatırlatarak “Dilin, tüm ülkeler için çok önemli araç olduğunu kaydetti. Hızlan, “Dilin önemini biz sadece kendi ülkemizde hissetmiyoruz. Başka yerde o dili kullananların da o dille hitap edildiğinde, o dille konuşulduğunda bize ne kadar değer ve önem verdiklerini görüyorsunuz. Bu nedenle önemsiyorum”  dedi.

Mersin Kenti Edebiyat Ödüllerini 2007 yılında Nezihe Meriç, 2008’de Tahsin Yücel, 2009’da Osman Şahin, 2010’da Latife Tekin, 2011’de Leyla Erbil, 2012’de Ahmet Oktay, 2013’te Demir Özlü, 2014’te Metin Cengiz, 2015’te  Cevat Çapan ve 2016’da Doğan Hızlan aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA