KİMSE OTOBANA KADAR KONUT OLACAĞINI HAYAL ETMESİN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KİMSE OTOBANA KADAR KONUT OLACAĞINI HAYAL ETMESİN”


 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçede konut stoku için çok fazla gereksinme olmadığını ve konuta açılan çok fazla bölge bulunmadığını belirterek, “Kimse zannetmesin ki, otobana kadar konut olacak. Böyle bir hayal yok” dedi.

Meztili Belediye Başkanı Tarhan, yerleşim açısından sürekli gelişen ve büyüyen Mezitli ilçesindeki konut alanlarına ilişkin İHA muhabirine açıklama yaptı. İlçenin bazı yerlerinde konut bölgelerinde bir takım sıkıntıları olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, Mezitli’de şu anda konut stoku için çok fazla gereksinme olmadığını, ancak geçmişten gelen bazı yanlış uygulamalar sonucunda, bazı mahallelerde vatandaşların mağdur edildiğini söyledi. Geçmişte özellikle Tece ve Davultepe bölgelerinde lokal mevzi imar planları yapıldığını anlatan Tarhan, “O planlar yapıldığı zaman bazı insanların arada kalan arazileri değerlendirilememiş, buralar boş kalmış ve bir haksızlık yaratılmış burada” diye konuştu.

“TECE VE DAVULTEPE’DE MAĞDUR OLAN VATANDAŞLARIMIZIN UĞRADIKLARI HAKSIZLIKLARI GİDERMEK İSTİYORUZ”

İlçenin batı bölgelerinde iki hedefleri olduğunu dile getiren Tarhan, “Bunlardan birisi, Tece ve Davultepe bölgelerinde mağdur olan, haksızlığa uğramış vatandaşların haksızlığını gidermek istiyoruz, o mağduriyetlerini gidermek istiyoruz. O lokal mevzi plan yapılmış yerlerin arasında kalan çöküntü alanları da 1/100 Bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı’na konut imar bölgesi olarak işaretlendi. Çok fazla konuta açılan bölge yok. Gereksinme de yok” ifadelerini kullandı.

“KİMSE ZANNETMESİN Kİ, OTOBANA KADAR KONUT OLACAK. BÖYLE BİR HAYAL YOK”

Ayrıca bazı bölgelerin imara açılmasının önünde engel olduğuna da dikkat çeken Tarhan, yasa gereği tarım alanlarının imara açılamadığının altını çizdi. Hedeflerinden birinin de tarım alanlarının korunmasını olduğunu vurgulayarak, “Biz de zaten tarım alanlarının imara açılmasından yana değiliz” diyen Tarhan, şöyle devam etti: “Çünkü bizim bölgedeki tarım alanlarında, özellikle kente yakın bölgelerinde narenciye ağırlıklı bir tarım yapılmakta. Bu doku, bu desen bozulsun istemiyoruz Mezitli’de. Kimse zannetmesin ki, otobana kadar konut olacak. Yok, böyle bir hayal yok. Otobana yaklaşmıyor dahi konut alanları.”

“KALE MAHALLESİ SAKİNLERİ, KÖYLERİNİN İMARA AÇILMASINI İSTEMEDİLER”

Öte yandan, özellikle şehir merkezine yakın olan bazı mahallelerde yaşayan bölge halkının, yaşadıkları yerin imara açılmasını istemediklerini aktaran Tarhan, “Tarım yapılan bazı bölgelerimizde vatandaşlarımız, kendi çevrelerinin yeşil tarım alanı olarak kalmasını istediler. Örneğin, eski Kale Köy şimdiki Kale Mahallesi kentimizin merkezinde yer almakta, fakat çok yakın bir yerleşim alanıyla Kale arasındaki bir alan, Çevre Düzeni Planı’na tarım alanı olarak işaretlendi. Çünkü mahalle muhtarlığı, mahalle halkının isteklerini, belediyemize ve Büyükşehir Belediyesi’ne iletti. Kale halkı, buranın konuta açılmamasını istediği için bu şekilde çıktı” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA