METROPOLE SIKI DENETİM! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

METROPOLE SIKI DENETİM!


 

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Metropol İş Merkezi içerisinde denetimlerini sıklaştırdı.

Ekipler, 20'si Metropol İş Merkezinde; 5'i de eski otogar civarında olmak üzere toplam 25 işyerinin kapısını mühürledi.

Haber Merkezi

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçe halkının sağlığı, huzur ve esenliği için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son günlerde artan şikâyetler üzerine harekete geçen zabıta müdürlüğü ekipleri, çarşı merkezinde bulunan ve çok sayıda işyerine ev sahipliği yapan Metropol İş Merkezi'nde denetim ve uygulama yaptı. 
Denetimler sonucu ruhsat yönetmeliğine ve yasalara uymadığı tespit edilen 20'si Metropol İş Merkezi; 5'i de eski otogar civarında olmak üzere toplam 25 işyeri, zabıta ekiplerince kapatıldı. Akdeniz Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin Metropol'deki denetimleri esnasında, lokantalar, bar, kafe ve çay ocağı işletmecileri tarafından yol ve koridorlara konulduğu için yurttaşların geçişini zorlaştıran masalar, sandalye ve tabureler de kaldırıldı. Denetimlerde ayrıca, eksik belgeleri olduğu tespit edilen işyerleri hakkında da tutanaklar tutuldu, eksik belgeleri en kısa sürede tamamlamaları için işyeri sahipleri uyarıldı. 
Çalışmalar hakkında bilgi veren Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, amaçlarının, kıt kanaat geçinmeye çalışan esnafın işyerini kapatmak veya para cezası kesmek olmadığını, ancak her gün yüzlerce insanın kullandığı iş merkezinde de yasal mevzuatlar çerçevesinde düzeni sağlamak  ve Metropol'e gelen insanları rahatsız eden olumsuzlukları ortadan kaldırmakla görevli olduklarının altını çizdi. 
Metropol İş Merkezinde faaliyet yürüten ve eksikleri olduğu tespit edilen diğer bazı esnafı da uyardıklarını kaydeden zabıta yetkilileri, esnafa, işyerlerini mevcut yasalar, yönetmelik ve mevzuatlara uygun hale getirmeleri için süre tanıdıklarını, esnafı bunun için teşvik ettiklerini de ifade ettiler. 
Açıklamada, Akdeniz Zabıta Müdürlüğü'nün, görev, yetki ve sorumluluk alanına giren konularla ilgili olarak ilçe sakinlerinin, (3370101) ve (3370102) numaralı telefonlardan şikâyet, istek ve taleplerini iletebilecekleri de kaydedildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA