TARIM-GIDA TEKNOLOJİ BÖLGESİ HAYATA GEÇİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARIM-GIDA TEKNOLOJİ BÖLGESİ HAYATA GEÇİYOR!


 

Mersin’de kurulacak Tarım Gıda Teknoloji Geliştirme Bölgesi için ilk resmi adım atıldı.

Mersin Tarım Gıda Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu Heyet Protokolü Vali Özdemir Çakacak başkanlığında düzenlenen toplantıda imzalandı. Sahil Valilik Makamında düzenlenen toplantıya Vali Çakacak’ın yanı sıra,  Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,  Vali Yardımcısı Vekili Yenişehir Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, Alata Bahçe Kültürleri ve Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Davut Keleş, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Erdemli Ticaret Odası Başkanı Orhan Sarı, Tarsus Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kubilay Hıdıroğlu, Akdeniz İhracatçı Birlikleri’ni temsilen Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Yamanyılmaz katıldı.
Toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, imzalanacak olan protokol ile Mersin Tarım Gıda Teknoloji Geliştirme Bölgesi başvuru dosyasının Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunulacağını ifade eden Vali Özdemir Çakacak, Bakanlık tarafından yapılacak inceleme ve değerlendirme sonucunda ise kurulacak geliştirme bölgesi için Mersin Teknopark tarafından ayrı bir proje çalışması yapılacağını belirtti.  
Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Davut Keleş tarafından Tarım Gıda Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve bugüne kadar yapılan çalışmalar ile ilgili yapılan sunumun ardından, Tarım Gıda Teknoloji Bölgesi Kurucu Heyetinin oluşturulmasına dair protokol Vali Özdemir Çakacak ile toplantıya katılanlar tarafından imzalandı.
Toplantıda ayrıca bölgenin kurulması planlanan yer ile ilgili hususlar, kurucu heyetin oluşturulması ve başvuru dosyasının Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunulması gibi gündem maddeleri de görüşüldü.
Tarsus ilçesi Alifakı ve Heleke (Reşadiye) mahalleleri ile Erdemli ilçesindeki Alata mahallesinde bulunan 3 lokasyonda kurulması planlanan Mersin Tarım Gıda Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin tarım ve gıda sektöründe çalışan firmaların sorunlarına Ar-Ge temelli çözüm bulmayı; inovatif ürünler geliştirilebilmesi için kamu üniversite ve özel sektörü bir araya getirerek, kısa sürede daha etkin ve daha az maliyetli Ar-Ge çalışmaları yapılmasına olanak sağlayacak bir altyapı oluşturmayı hedeflediği bildirildi. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA