“KADINLAR CESARETLENDİRİLMELİ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KADINLAR CESARETLENDİRİLMELİ”


 

Mersin’de Kadın Girişimci Yönetici Okulu’ndan mezun olan 73 kadın mezuniyet töreninde sertifikalarını aldı.

73 kadın sertifika aldı

Törende konuşan Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Pazarlama Koordinatörü Kıvrak kadınların daha fazla cesaretlendirilmesi gerektiğini söyledi. 

SONER AYDIN

Garanti Bankası’nın, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) işbirliğiyle hayata geçirdiği “Kadın Girişimci Yönetici Okulu” projesi kapsamında, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ve TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu desteğiyle Mersin’de gerçekleştirilen eğitimler sona erdi. Bu kapsamda MTSO Konferans Salonu’nda Mersin“Kadın Girişimci Yönetici Okulu” Mezuniyet Töreni düzenlendi. TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayla Harp, Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak ve BÜYEM Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin Şahan’ın katıldığı törende 48 kadın başarı sertifikası, 25 kadın ise katılım belgesi aldı. 

“KADIN BULUŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK”
Törenin açılış konuşmasını yapan Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi KSS Projeleri Koordinatörü Dr. Işıl Keskin Şahan, eğitim çalışmalarının ardından mezunlar buluşması adı altında girişimci kadınlarla fikir alışverişi yapmaya devam edecekleri bilgisini verdi. Eğitimlere gele kadınlara teşekkür eden Şahan, “İşyerlerinize ve kendinize yapmış olduğunuz yatırımlar için öncelikle üniversitem, yaşam boyu eğitim merkezi ve eğitmenleriniz adına sizlere teşekkür ederim. Burada öğretilen bilgilerin kısa, orta ve uzun vadede iş pratiğine yansıması noktasında sizlere katkı sağladık. Diğer illerimizde bunu çok rahat ölçümlendirebildik. Sizinle yaptığımız anketler, bu eğitimleri hayata geçirdiğiniz konusunda ipuçları verdi. Ve artık mezunlarımızla buluşup bir araya geliyoruz. İlkini Ankara’da gerçekleştirdik. Sizlerle de bir araya geleceğiz. Bir araya geldiğimizde neler yaptığınızın üzerine konuşacağız. Ve bundan sonraki süreçlerde de biz size nasıl katkı sağlayabiliriz diye bu buluşmaları yapıyoruz” dedi.

“KADIN GİRİŞİMCİ SAYISI ÇOK AZ”
Törende söz alan Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak ise, bugün çok güzel bir amaç için buradayız. Bir emek verildi, bugün bu emeğin sonunda sertifikalarınızı alacaksınız. Türkiye’de kadın girişimci oranı yüzde 8. Gerçekten girişimci alanında kadınlarımızın cesaretlendirilmesi, desteklenmesi ve bu oranın giderek yükselmesi gerekiyor. Bu neden bu biz çalışmalarımıza 10 yıl önce başladık. Ve 10 yıldır da bıkmadan usanmadan çalışmalarımıza devam ediyoruz. 10 yıl önce yola çıktığımızda 4 tane temel alan belirledik. Birincisi iş kurmak için bir finansal desteğe ihtiyaç var. Kadın girişimci destek paketini şekillendirdik. Hemen ardından ikinci olarak kadın girişimci buluşmalarını gerçekleştirdik. Üçüncü olarak da cesaretlendirmeydi. Çünkü baktığımızda etrafımızda erkekler kadar fazla kadın girişimci göremiyoruz. Kadın girişimciler, girişimde bulunsa bile bir zaman sonra birazcık yorularak geri çekilebiliyor. O yüzden direnç lazım, direnç için cesaret lazım, cesaret için de rol modeller lazımdı onun için Türkiye’nin Kadın Girişimci Yarışmasını başlattık. Yıllar içindeki çalışmalar meyvesini vermeye başlarken her alanda da yetiştirmeye çalıştık. Kadın Girişimci Yönetici Okulu da bu çalışmaların bir sonucu. Dördüncü olarak da yeni müşteriler bulmak, yeni pazarlar bulmak. Bundan sonraki gayretimizde biz banka olarak sizin çalışmalarımıza nasıl destek verebiliriz onun çalışmalarını başlattık. Öte yandan eğitimlere katılan girişimcilerin yüzde 76’sı işlerinde büyüme sağlarken, yüzde 40’ı yeni iş bağlantıları kurdu. Bugüne kadar 1500 ‘den fazla kişiye ulaştık” diye konuştu.
Törende kısa bir konuşma yapan TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayla Harp ise eğitim sürecinde işbirliğinde içinde olup katkı sunan herkese teşekkür etti. 
Konuşmaların ardından sertifikaya almaya hak kazanan kadınlar ödül aldı. Çekilen toplu fotoğrafın ardından tören sona erdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA