AZİMLİ KADINLAR SERTİFİKA ALDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AZİMLİ KADINLAR SERTİFİKA ALDI


 

Mersin’de SODES projeleri ile pastacılık, giyim, mefruşat, iğne oyası, makine nakışı ve el nakışı branşlarında aldıkları eğitimi başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikalarını Kevser Çakacak verdi.

Haber Merkezi 

İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından, ‘Mersin Valiliği Sosyal Destek Programları (SODES) kapsamında hayata geçirilen ‘Kadın Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen eğitimler sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi. 
Sertifika Töreni’nde kursiyerlerin sertifika heyecanına ortak olan Vali Özdemir Çakacak’ın eşi Kevser Çakacak, 11 başarılı kursiyere Dikiş Makinesi ve Overlok makinesinin hediye edildiği törende sertifikaları kendisi verdi. 

“ÇABANIZ GURUR VERİCİ”
Bir de konuşma yapan Çakacak, “Sizlerin kendinizi geliştirmek ve yetiştirmek için çaba göstermenizden ve ortaya çıkardığınız bu başarılı çalışmalara tanık olmaktan gurur duyuyorum. Hiç durmayın ve başarılarınıza yenilerini katmaya devam edin” şeklinde konuşarak kursiyerlere bazı tavsiyelerde bulundu.
Konuşmasının devamında kadının toplumdaki büyük önemine de değinen Kevser Çakacak, kendisini geliştirerek aile ekonomisine katkı sunmaya başlayan ailenin direği olarak nitelendirebilecek kadınların, dolaylı olarak ilimizin ve ülkemizin ekonomik gelişiminde de büyük rol aldığını ifade etti. 
Çakacak, “Geçmişimize dönüp baktığımızda Türk kadınının tarihin her döneminde sıkıntı ve zorlukların atlatılmasında önemli bir yerinin olduğunu görüyoruz. Çünkü bizler için hayatta en önemli şey ailemiz ve çocuklarımızdır. Biz onlar için her fedakarlığı yapar, her sıkıntıya göğüs gereriz” diye konuştu. 

MERSİNLİ KADINLAR AZİMLİ
Mersin’de bulunduğu süre içerisinde de Mersinli kadınların kendilerini yetiştirme ve geliştirme konusunda ne kadar hevesli ve azimli olduklarına, bu kurslarda öğrendiklerini aile ekonomisine katkıda bulunmak için hayata geçirdiklerine yakından şahit olduğunu belirterek sürdüren Kevser Çakacak, projelerin ve faydalanan kadın sayısının her geçen gün artacağına yürekten inandığını vurgulayarak “Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın yetişmesinde, toplumumuzun gelişmesinde ve ülkemizin kalkınmasında biz kadınların çok büyük payı bulunmaktadır. Sizler de hem kendinizi geliştirmek ve yeni bir şeyler öğrenmek hem de aile ekonomisine katkıda bulunmak için katıldığınız bu kurslarda ortaya çıkardığınız el emeği göz nuru çalışmalarınızı övünerek sergiliyorsunuz. Sizlerin bu sevincini ve mutluluğunu görmekten gurur duyuyor, başarılarınızın devamını diliyorum” diye konuştu. 
Sertifika töreninin ardından kadınların kurs süresince binbir emekle ürettikleri eserlerden oluşan sergiyi de beğeniyle gezen Çakacak, el emeği göz nuru ürünleri büyük dikkatle inceledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA