MERSİN BAROSU İNTİKAM İSTEDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN BAROSU İNTİKAM İSTEDİ!


 

Mersin Barosu Başkanı Ali Er, Beşiktaş’taki hain saldırı sonrası sorumluların cezalandırılması talebini; “Şehitlerimizin intikamının alınmasını istiyoruz” diyerek gündeme getirdi.

Mersin Barosu yönetimi, terör olaylarına düzenlediği basın toplantısı ile tepki gösterdi. Adliye içerisindeki Avukatlar Odası’nda yapılan açıklama öncesi İstanbul Beşiktaş’taki terör saldırılarında yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu.
Ardından açıklamayı yapan Baro Başkanı Ali Er, soysuz ve aşağılık vatan hainlerinin tezgahladığı alçak saldırıda hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek, “Bu acımasız ve alçak saldırıyı dış güçlerin maşası ve uşağı eli kanlı terör örgütünün gerçekleştirdiğini biliyoruz. Yüreklerimizi yakan bu eylemi gerçekleştirenleri, ne milletimiz, ne tarih asla unutmayacak, sonsuza kadar nefretle anacaktır. Bu ülkenin ekmeğini yiyen herkesin, tam bir duyarlılık ve birlik içerisinde olması gereklidir. Devlet yetkililerimizin belirttiği gibi; saldırının faillerinin bulunmasını, dış bağlantılarının tespit edilmesini, en ağır şekilde cezalandırılmalarını ve şehitlerimizin intikamının alınmasını istiyoruz” dedi.
Terör örgütleri ve Türk devletinin düşmanlarının aziz milletin ve devletin teröre karşı tek yürek olduğunu bilmesi gerektiğini belirten Başkan Er, “Dış güçlerin maşası terör örgütlerine sesleniyoruz; Bu vatan öyle kolay kazanılmadı. Bu vatanı bölemeyeceksiniz, milletimizin birliğini bozamayacaksınız, bayrağımızı indiremeyeceksiniz… Biz, Mersin Barosu olarak devletimizin, polisimizin ve milletimizin yanındayız. Devletimizin ve milletimizi bekası için üzerimize düşen her görevi yapmaya hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz. Güvenlik güçlerimizin ve vatandaşlarımızın yaşam hakkına, toplumsal güven ve huzurumuza yönelik bu saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyor, aziz şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi. 

GEÇ KALAN İNSAN HAKLARI AÇIKLAMASI
Daha sonra Dünya İnsan Hakları Günü ile ilgili geç kalan açıklama Mersin Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı Bilgehan Yaşa tarafından yapıldı. Öncelikle İstanbul’daki saldırıyı lanetleyen Yaşa, “En temel insan hakkı olan ‘Yaşam Hakkı’ ve ‘Yaşama Özgürlüğüne’ yapılmış bu alçakça saldırıyı kınıyoruz” dedi. 
Bugün hala amaçlanan hak ve özgürlüklerin standartlarının yakalanamadığını söyleyen Yaşa, “Bugün dünyada yaşayan 7 milyar insanın yaklaşık yarısı doktora ve ilaca, kendine ait bir konuta gereksinim duymaktadır. İnsanların en az dörtte biri temel eğitim olanaklarından yoksundur. Yaklaşık 2,5 milyar insan en temel hijyen koşullarından ve 1,1 milyar insan da temiz sudan yoksun yaşamaktadır. Ortadoğu Coğrafyasında yaşanan istikrarsızlıklarla beraber bölgede iç savaş ve çatışmalar artmış, 2011’de patlayan Suriye iç savaşıyla birlikte 3 milyon civarında Suriyeli ülkemize sığınmış ve insani, hukuki, tıbbi, ekonomik, ve sosyolojik birçok sorun ortaya çıkmıştır. 
Ülkemizin somut koşullarına baktığımızdaysa, olumsuz bir tablo ile karşı karşıya olduğumuzu üzülerek görmekteyiz; Bugün insanlarımızın en temel hakları olarak gördüğümüz yaşam hakları, ifade özgürlükleri, itiraz hakları, adil yargılanma hakları, savunma hakları, çevre hakları, sağlıklı olma hakları, eğitim hakları gibi en temel hakları ihlal edilmektedir. 15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY terör örgütünce hain darbe girişimi ile Anayasal düzen hedef alınmış, sivil vatandaşlarımız katledilmiştir. Sonrasında ülkemizde olağanüstü hal ilan edilmiş, ülke çıkarılan olağanüstü hal KHK’leri ile yönetilmeye başlanmış birçok temel hak ve özgürlük bu kapsamda kısıtlanmıştır. Olağanüstü dönemlerde olağanüstü tedbirlerin alınması gerektiği hususunda hiçbir kuşku yoktur. Ancak olağanüstü hal uygulamalarının ve kapsamda çıkartılan KHK’ların da amaç ve konu bakımından FETÖ/PDY terör örgütü ile sınırlı olması, muhalif kesimleri susturma yöntemi olarak kullanılmaması gerekmektedir. En kısa zamanda olağanüstü hal uygulamalarına son verilmeli, evrensel hukuk prensipleri, uluslararası sözleşmelerle ve Anayasamızla güvence altına alınan temel hak ve özgürlükler korunmalıdır” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA