BEŞİKTAŞ SALDIRISINA TEPKİLER SÜRÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BEŞİKTAŞ SALDIRISINA TEPKİLER SÜRÜYOR


 

Eğitim İş Mersin Şubesi öncülüğündeki bazı sivil toplum kuruluşları ve Mersin Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu Bileşenleri, düzenledikleri basın toplantılarında, son olarak 44 kişinin hayatını kaybettiği Beşiktaş saldırısını lanetleyerek birlik çağrısı yaptı.

Mehmet Nabi Batuk

İstanbul’da 44 kişinin hayatını kaybettiği Beşiktaş Arena Stadı önünde TAK isimli terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırıya yönelik tepkiler devam ediyor. Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde, Eğitim İş Mersin şubesi öncülüğünde bazı sivil toplum kuruşları ve Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri tarafından yapılan basın toplantılarında terör saldırısı lanetlenirken,  birlik ve bütünlük çağrısı yapıldı.    

“BU MİLLET LANET TERÖRE GEREKEN CEVABI VERECEKTİR”

Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan ilk basın açıklamasında Eğitim İş öncülüğünde; Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim-İş Sendikası,  Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, Mersin Gazeteciler Derneği, Mersin Cumhuriyet Kadınları Derneği, Tüm Yerel-Sen, Mezitli Emekçi Kadınlar Derneği, Mersin Çevre ve Dostları Derneği ortak basın açıklaması düzenledi. STKlar adına hazırlanan ortak basın metnini okuyan Eğitim İş Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar, Kurtuluş Savaşı’nı hatırlatarak “Ülkemizi dinsel, etnik her ne adla bölmek yıkmak isteyen uluslararası emperyalizm ve onun maşaları şunu iyi bilmelidir ki; tarihinde kurtuluş mücadelesini kazanmış olan bu ulus, birlik ve bütünlük içinde kenetlenerek bu lanet teröre gereken cevabı verecektir. Hükümeti ve meclisi bir an önce teröre karşı birlikte daha duyarlı ve daha tutarlı olmaya gerekli her türlü önlemi almaya davet ediyoruz” dedi.

“KARDEŞLİĞİ GELİŞTİREN BİR DİLİN KULLANILMASI LAZIM”
Diğer bir basın toplantısında Mersin Emek ve Demokrasi Güçleri adına konuşan DİSK Genel İş Başkanı Kemal Göksoy ise Türkiye’nin karanlık bir siyasal tahribat dönemine çekilmeye çalışıldığını ifade etti. Türkiye’nin yaşadığı bombalı saldırılarla acıların katlanarak büyüdüğünü vurgulayan Göksoy, saldırıları lanetleyerek “ Başta yetkililer olmak üzere, bütün siyasi demokratik kurumlardan sürecin hassasiyetini gören bir yaklaşım üzerinde durulmalı. Toplumu geren, zehirleyen, savaş, şiddet ve kin dilinden uzak, demokratik bir ortamı, barışışı, kardeşliği geliştiren bir dilin kullanılması öne çıkarılmalıdır” diye konuştu.  
Geçtiğimiz gün HDP üyelerine yönelik gözaltı operasyonlarında bazı sendika üyelerinin de gözaltına alındığını ifade eden Göksoy, “Bizler Mersin Emek ve Demokrasi Platformu olarak; ekonomik krizin, işsizliğin, savaşın sorumluluğunu, siyasal operasyonlar yaparak bu yaşanan olumsuzlukları işçilere, emekçilere ve siyasetçilere yüklenmesini kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA