SOKAKLAR SANATLA SÜSLENİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SOKAKLAR SANATLA SÜSLENİYOR


 

Mezitli Belediyesi, Mezitli Kent Konseyi ve Atatürk Mahallesi Muhtarlığının ortak gerçekleştirdiği ‘Sanat Sokakta’ projesi kapsamında Jandarma Er Şehit Murat Karaboğa parkında, 3 boyutlu resim çiziliyor.

Sanata ve sanatçıya her fırsatta değer veren Mezitli Belediyesi, Mezitli Kent Konseyi ve Atatürk Mahallesi Muhtarlığı ile birlikte ortak bir projeye imza attı. Sanatı sokağa taşımak amacıyla gerçekleşen 'Sanat Sokakta' projesiyle 3 boyutlu resimler çiziliyor. Atatürk Mahallesi'nde bulunan Jandarma Er Şehit Murat Karaboğa parkındaki çalışmaları, Resim Öğretmeni Sema Kaptan özel bir teknik ile gönüllü olarak çiziyor. Çizimlere, öğrencilerde katılarak, destek oluyor. Şimdiden yoğun ilgi gören 3 boyutlu çizimin tamamlanması halinde, çekilen fotoğraflarda hareketli görünüm kazanacak. 

“HALKI SANATLA TANIŞTIRDIK”
Sokak Sanata projesinin ilk çıkış noktasının parkta bulunan dinozor figürünü boyanma fikriyle başladığını belirten Mezitli Kent Konseyi Başkanı Erkan Aktaş,  "Projemiz sayesinde Resim Öğretmeni Sema Kaptan'ı tanıma fırsatım oldu. Sema hocamızın 3 boyutlu çok ciddi performanslarının olduğunu duyunca bizde acaba 'sanat ve sokağı buluşturabilir miyiz' diye düşündük. Bu projemiz kendiliğinden gelişti. Projemizin temel amacı; Sema hocam gibi gerçekten sanat konusunda yetenekli ressamlarımızdan gençleri ve çocukları buluşturmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda gerçekten halkın sanatla buluşması çok mümkün olmuyor. İşte halka sanatı buluşturduğumuz nokta tamda burası. Sanatçımız burada çocuklar ve vatandaşlarla birlikte çalışmalarını sürdürüyor. Halk sanatla tanıştığı zaman buradaki çalışmalara sahipleniyor. Bu açıdan da çok değerli bir proje aslında. Bu çarpık kentleşmeyle bizden alınan sokakları, sanatçılarla geri almak istiyoruz.   Bu noktada Sema hocamızın performansıyla, Belediye Başkanımızın desteği ve Atatürk Mahallesi Muhtarımızın yardımlarıyla bu çalışmalarımızı yürütüyoruz" şeklinde konuştu.

“ÇALIŞMALARIMIZ ÖRNEK OLMALI”
Badegül Kaptan da, "Mezitli Kent Konseyi olarak yaklaşık 1.5 yıldır; 'Mezitli'yi nasıl güzelleştiririz' diye çalışıyoruz. Tabi bunu yaparken en büyük desteği Belediye Başkanımız Neşet Tarhan'dan alıyoruz. Bunlardan biriside 'Sokakta Sanat' projesi. Zaten Belediye Başkanımız her türlü sanatı destekliyor. Sanatla ilgili çok güzel çalışmaları var. Gönüllü öğretmenimizin yaptığı bu çalışmalar da umarım örnek olarak gösterilir. Mezitli'deki tüm parkların bu şekilde sanatla bütünleşmesini istiyorum. Belediye Başkanımıza, Mezitli Kent Konseyi'ne ve Gönüllü Öğretmenimiz Sema Kaptan ile mahalle sakinlerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 

“SANAT SOKAKTA OLMALI”
Gönüllü resim öğretmeni Sema Kaptan ise "Öğretmenlik sadece okulda olmaz. Öğretmenlik mesleğimi seçtikten sonra her anlamda öğretmen olmaya çaba gösterdim. Atatürk Mahallesi'nde yaşıyorum. Mahalle Muhtarımız ve Mezitli Kent Konseyi tarafından böyle bir teklif geldi. Daha sonra Belediye Başkanımızın da buna destek vereceğini duyunca daha çok sevindim. Buradaki parkın sanatsal olarak kullanılması bence çok güzel bir fikirdi. Her belediye bu tür projeleri desteklemiyor. Mezitli Belediyesi bu anlamda destek verdi. Sanatın sokakta olmasını istiyor, sokaktan geçen her insanın sanat yapabileceğine inanıyorum" dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA