VALİ ÇAKACAK MECLİSİ HAREKETE GEÇİRDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VALİ ÇAKACAK MECLİSİ HAREKETE GEÇİRDİ!


 

Vali Özdemir Çakacak’ın geçtiğimiz günlerde Oto Galericiler Sitesi’ni ziyaret ederek, kent merkezindeki kaçak firmaların şehir dışına taşınmasına ilişkin titiz çalışması Büyükşehir Belediye Meclisi’ni harekete geçirdi.

İçişleri Bakanlığı’nın 2009’da yayınladığı genelge ile oto galerilerin şehir dışına taşınması zorunlu hale getirilirken Mersin’de bu karara uymayan firmaların şehir dışına taşınması için Büyükşehir Meclisi kolları sıvadı. 

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısının birinci birleşimi, Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Toplantıda 36 meclis gündemi ve komisyonlardan gelen 22 konu görüşüldü. 
HDP’ye yönelik operasyonlar nedeniyle Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları M. Fazıl Türk ile Yüksel Mutlu ile bazı HDP’yi meclis üyeleri ve çeşitli partilerden 9 meclis üyesi mazeret bildirerek katılmadı. 
Toplantıda; Katı atık ile ilgili tarifeleri göndermeyen Tarsus, Çamlıyayla, Erdemli ve Mezitli’den katı atık ücret tarifeleri ile ilgili yazıları bir an önce büyükşehire ulaştırmaları istendi. 
Çok sayıda plan tadilatı ve imar değişikliğinin ilgili komisyonlara havale edildiği meclise, oto galerilerin şehir dışına taşınması ile teklif damga vurdu. Gazetemizin de pek çok defa haber yaparak gündeme taşıdığı konuyla ilgili Meclise; Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nce (UKOME); Oto Galericiler Sitesi’ne taşınmayan firmalara süre verilmesi, gitmeyenlerin ise ruhsatlarının iptal edilmesi ve işyerlerinin kapatılabilmesi için teklif verildi. 

VALİ, MECLİSİ HAREKETE GEÇİRDİ
Teklifin gündeme mecliste gelmesinde Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ın, konuyla yakından ilgilenerek, geçtiğimiz günlerde Oto Galericiler Sitesi’ni gezerek yaptığı ziyaretin etkili olduğu tahmin ediliyor. Konuyu hassasiyet ve titizle izleyerek İçişleri Bakanlığı’nın 2009 yılında yayınladığı genelge gereği; kent merkezindeki oto galerilerin şehir dışına taşınması için konunun takipçisi olan Vali Çakacak’ın incelemeleri sonrasında yaşanan gelişmeler kentte memnuniyet yarattı.

YENİŞEHİR BELEDİYESİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞLARDI
Mersin oto Galericiler Sitesi Başkanı Gürkan Göçer, kent merkezinde yasadışı oto galericilik yapan firmalara karşı yürüttüğü mücadele kapsamında özellikle Yenişehir bölgesinde yoğunlaşan firmalara yönelik yargı süreci başlatarak, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç ve bazı görevli memurlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıklamıştı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA