MUAYENEYE GİTTİĞİ DOKTORU KURU SIKI TABANCA İLE YARALADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MUAYENEYE GİTTİĞİ DOKTORU KURU SIKI TABANCA İLE YARALADI!


 

Mersin’de bir kişi aile sağlığı merkezinde görevli doktoru kuru sıkı tabanca ile yaraladı! Olaya tepki gösteren Sağlık-Sen Mersin Şubesi, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın, “Doktora el kaldıran bana el kaldırmış sayılır” sözünü hatırlatarak gereğinin yapılmasını istedi!

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin boyutu; silahlı saldırıya kadar ilerledi! Mersin’in merkez Toroslar ilçesindeki Toplum Sağlığı Merkezi’ne bağlı Korukent Aile Sağlığı Merkezinde görevli Aile Sağlığı hekimi, bir vatandaş tarafından iş yerinde kuru sıkı tabancayla ateş edilerek yaralandı. Saldırganın askerlik raporu yüzünden saldırıyı gerçekleştirdiği öğrenilirken olaya tepki yağdı.  

“EMEĞE SAYGI, ŞİDDETE SIFIR TOLERANS”
MEMUR-SEN’e bağlı; Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Mersin Şubesi Başkanı Şemsettin Karadoğan, sağlıkta şiddetin durmamasına tepki gösterdi. 
“Emeğe saygı, şiddete sıfır tolerans” başlığıyla yazılı bir açıklama yapan Karadoğan, son günlerde ülkemizin değişik bölgelerinde sağlık kurumlarında çalışanlara yönelik şiddet olaylarının bir yenisinin Mersin’de yaşandığını söyledi. İnsan sağlığı ve hayatı ile ilgili konularda fedakârca çalışan sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin boyutunun; silahlı saldırıya kadar ilerlediğini söyleyen Karadoğan, “Tek amacı insanlarımızı sağlığına kavuşturmak ve hayatını kurtarmak olan sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddetin boyutlarının silahlı saldırıya dönüşmüş olması son derece düşündürücü ve bir o kadar da ürkütücüdür” dedi.

“BAKAN; ‘DOKTORA EL KALDIRAN BANA EL KALDIRMIŞ SAYILIR’ DEMİŞTİ, GEREĞİ YAPILSIN”
Sadece hastasını iyileştirmek derdiyle zor şartlarda görev yapan sağlık çalışanlarının bu ve benzeri şiddet olayları nedeniyle hiç de hak etmedikleri muamelelere maruz kaldığını söyleyen Şemsettin Karadoğan, bu olaya sebebiyet veren kişiyi kınadıkların ve hiç bir sağlık kurumunda böyle bir olayın tekrar yaşanmamasını temenni ettiklerini kaydetti. 
Sağlık Bakanının daha önce ifade ettiği “Doktora el kaldıran bana el kaldırmış sayılır” sözlerinin gereğinin bakanlık ve diğer kurumlar tarafından takip edilmesi ve şiddet uygulayanlara karşı gerekli cezai müeyyidelerin uygulanması gerektiğini vurgulayan Karadağ, “Uygulanan cezaların caydırıcı olması büyük önem arz etmektedir. Hekimlerimiz, hemşirelerimiz, ebelerimiz ve diğer sağlık çalışanlarımız halkın sağlığı için uğraşıyor. Hastalarımıza burada en iyi şartlarda bakılmasını istiyoruz. Bu ilgiyi gösterirken lütfen sağlık çalışanlarına sahip çıkalım. Bu bakımdan, öncelikle sağlıkta olmak üzere, hayatın her alanındaki şiddete karşı ulusal bazda bilinçlendirme kampanyaları düzenlemeli, sahip çıkılması ve sonuç alana kadar geri adım atılmamalıdır. Unutulmamalıdır ki şiddet; bir insanlık suçudur. Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere, sorumluluk sahibi konumundaki her kurum ve kuruluş bu yönde gerekli adımları atmalı, müeyyideleri hayata geçirmeli ve şiddetin kökünü kazıyıcı çalışmaları ciddiyetle sürdürmelidir. Sağlık Sen olarak, 'Emeğe saygı, şiddete sıfır tolerans' diyerek başlattığımız bu mücadeleyi, sağlıkta şiddetin kökünü kazıyana kadar sürdürmekte kararlıyız.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI KENDİLERİNİ GÜVENDE HİSSETMİYOR” 
Sağlık-Sen olarak; insanı ruhen ve bedenen sağlam tutacak, toplumu huzur ve refah ikliminde barındıracak politikaların hayat bulması noktasında mücadele ediyor, temsil ettiğimiz kitleyi ve halkımızı da bu mücadeleye motive etmeyi, aksini isteyen ve bekleyen çevrelere meydanı boş bırakmamayı sendikal vizyonumuzun gereği sayıyoruz. 
Sağlık-Sen olarak, hastaya hizmet edilen sağlık kurumlarının, şiddet kavramıyla yan yana anılmasını istemiyoruz. Bu yüzden, sağlık kurumlarına asılan ‘emeğe saygı, şiddete sıfır tolerans’ afişlerinde verilen kararlılık mesajlarının içini dolduracak adımların atılması noktasında çözüm odaklı sendikacılık anlayışımızla öneriler sunacak ve takipçisi olacağız. Sağlık çalışanlarımızın mesleki bağlılıklarını ve motivasyonlarını olumsuz etkileyen tüm sorunlarla mücadele edeceğiz ve çözüme yönelik projeler gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Sağlık kurumlarında, hastaların canı nasıl hekimlere, sağlık çalışanlarına emanetse, sağlık çalışanlarının canı da devlete emanettir. Maalesef, sağlık çalışanlarımız kendilerini güvende hissetmemektedirler. Sağlık çalışanlarımızın kendini güvende hissedecek tedbirler alınmalı ve buna yönelik bütün adımlar bir an önce atılmalıdır. 
Sağlık-Sen olarak; Sağlık çalışanlarına karşı uygulanan şiddetin önüne geçilmesi için ilgili kurumlarımızı gerekli tedbirlerin alınması için göreve çağırırken, toplumumuzu da; tek gayesi kendilerine sağlık hizmeti veren sağlık çalışanlarına karşı daha duyarlı olmaya davet ediyor, bu saldırıyı şiddetle kınadığımızı belirtiyor ve bu olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA