AVRUPA BİRLİĞİ’NDEN MERSİN ÇIKARMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AVRUPA BİRLİĞİ’NDEN MERSİN ÇIKARMASI


 

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger, AB Üyesi 15 ülkenin Büyükelçileriyle birlikte Mersin Valiliği’ni ziyaret etti.

GÜLSEN KAYA

Bir dizi temaslarda bulunmak ve görüşmeler gerçekleştirmek üzere Mersin’e gelen Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger, beraberinde AB Üyesi 15 Ülkenin Büyükelçileriyle birlikte Mersin Valiliği’ni ziyaret etti.

Vali Özdemir Çakacak’ın, Mersin’in ‘Partner İl’ olarak yer aldığı ‘Travel Turkey İzmir Fuarı’na katılmak üzere İzmir’de olması dolayısıyla AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger ve beraberindeki heyeti, sahil Valilik binası önünde Vali Vekili Cezmi Türk Göçer karşıladı.

Ziyaret sırasında Delegasyon Başkanı Berger’e Slovakya, Letonya, İrlanda, Polonya, Finlandiya, Avusturya, Hollanda, Litvanya, Fransa, Hırvatistan, İsveç, Portekiz, Estonya, İspanya ve Romanya Büyükelçileri de eşlik etti.

Ziyarette yaptığı konuşmada AB Delegasyonu Başkanı Berger ve AB’ye üye ülkelerin Büyükelçilerini ‘Güney’in İncisi Mersin’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Vekili Göçer, bu ziyaretin iyi bir tecrübe paylaşımına vesile olmasını arzu ettiklerini ifade etti.

Delegasyon Başkanı Berger ise bu tür ziyaretleri farklı yerleri ziyaret etmek, farklı sesleri ve farklı görüşleri dinlemek üzere gerçekleştirdiklerini, bu amaçla Mersin’de bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, AB hakkında kısaca bilgi verdi. Konuşmasında Avrupa Birliği’nin Avrupa’daki 1.000 yıllık bir savaş sürecinin sonrasında kurulmuş bir barış projesi olduğunu ifade eden Berger, Türkiye’yi de bu birliğin bir parçası olarak görmek istediklerini belirtti. Ziyaret, Büyükelçilerin kısaca söz almasının akabinde yapılan sıcak sohbetin ardından sona erdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA