MERSİN’DEN İZMİR’DE GÖZ KAMAŞTIRAN TANITIM | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DEN İZMİR’DE GÖZ KAMAŞTIRAN TANITIM


 

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde bu yıl 10’uncusu düzenlenen, Mersin’in de partner il olarak katıldığı ‘Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’, Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ın da katıldığı açılış töreniyle kapılarını açtı.

Bu yıl 36 ülkeden binden fazla turizm profesyonelinin buluştuğu fuarın Açılış Töreni’ne Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve Eşi Kevser Çakacak, İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı (TÜRSAB) Başaran Ulusoy, milletvekilleri, fuarda standı bulunan illerin Valileri, belediye başkanları, siyaset ve iş dünyasının temsilcileri ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

 

“TRAVEL TURKEY, DESTİNASYONLARIN TANITILMASINA VE YENİ İŞ İMKANLARININ DOĞMASINA OLANAK TANIYOR ”

Travel Turkey 2016 tanıtım videosu gösterimiyle başlayan Açılış Töreni’nde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı; ilk olarak 2007 yılında 5 ülkenin katılımıyla başlayan Travel Turkey’in, 2015 yılı itibariyle 31 ülkeden bini aşkın katılımcıyla, 62 ülkeden 34 bin civarı ziyaretçiyi ağırlayan bir boyuta ulaştığını vurguladı.

Bakan Avcı, Travel Turkey’in düzenlenmeye başladığı günden bu yana; fuara katılım gerçekleştiren bütün destinasyonların sahip olduğu kültürel zenginlikler ile doğal güzelliklerinin tanıtılmasına ve yeni iş imkanlarının doğmasına olanak tanıdığını da kaydetti.

2016 yılında ülkemiz turizminin dünyada ve bölgemizde yaşanan gelişmelerden olumsuz etkilendiğini ifade eden Bakan Nabi Avcı, sahip olduğumuz tarihi ve kültürel birikim, eşsiz doğal zenginlikler, güçlü konaklama sektörü altyapısı ve her zaman pürüzleri başarıyla aşan sektör temsilcilerimiz sayesinde Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda bugüne kadar yaşadığı hareketlilik ve canlılığı tekrar yaşamaya başlayacağına, dünya turizm sektörü ve pazarına yön veren ülkeler arasında ön sıralarda yer alacağına olan inancını dile getirdi.

 

BAKAN NABİ AVCI: “GÜNEY’İN İNCİSİ MERSİN”

Bakan Avcı: “Fuarımızın yurtiçi partneri olan,  sahip olduğu potansiyele rağmen bugüne kadar turizmde hak ettiği payı alamadığını düşündüğümüz, deniz, kum ve güneş açısından sahip olduğu özelliklerin yanı sıra inanç turizmi açısından da eşsiz zenginlikleri barındıran Güneyin incisi Mersin ilimizin önümüzdeki yıllarda hem içeriden hem de dışarıdan daha fazla rağbet göreceğine ve her geçen gün artan ziyaretçi sayısıyla turizm sektörünün önde gelen illerinden olacağına inanıyorum” şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.

 

VALİ ÇAKACAK; “MERSİN; KEŞFEDİLMEYİ BEKLEYEN YERYÜZÜ CENNETİ”

 Konuşmasına böylesine anlamlı ve değerli bir fuara partner il Mersin olarak katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek başlayan Vali Özdemir Çakacak ise Mersinimizi ve Ülkemizi keşfedilmeyi bekleyen bir yeryüzü cenneti olarak gördüğünü belirterek, “Akdeniz’in parlayan yıldızı Mersin’i turizm sektörüne daha iyi tanıtabilmek amacıyla 10. Travel Turkey İzmir Fuarı’ndayız.” ifadesini kullandı.

 

“LÜTFEN AJANDANIZA YAZINIZ; MERSİN”

Konuşmasını medeniyetlere beşiklik etmiş Mersin’in eşsiz doğal ve tarihi güzelliklerini mükemmel bir dille tanıtarak sürdüren Vali Çakacak Mersin’i kısaca ; “ Upuzun kumsalları ve turkuaz renkli suları mı arıyorsunuz? Doğa harikası tertemiz koyları, bereketli toprakları, 4 mevsim yazları, yaz gibi kışları, nefis balık sofrasıyla Narlıkuyu kıyıları, lütfen ajandanıza yazınız Mersin. 9 bin yıllık Yumuktepe, Hitit, Frig, Asur, Pers, Makedon, Roma, Selçuklu, Osmanlı uygarlıkları, UNESCO Dünya Mirası geçici listesinde bulunan kültür varlıklarımız Kızkalesi, Sn. Paul Kilisesi, Mamure Kalesi ve Alahan Manastırı, Kelenderis’te en eski kent planları, Tarsus’ta Kleopatra ile Antonius’un büyük aşkları, lütfen ajandanıza yazınız Mersin. Altından akan kutsal ırmaklarıyla Cennet, Ejderha Tifon’un Zeus’u hapsettiği Cehennem Obrukları, Kanlıdivane’de Kraliçe Aba’nın mezarı, Anemurium’da binlerce yıllık kent kalıntıları, Aynalıgöl ve Astıma iyi gelen mağaraları… Lütfen, ajandanıza yazınız, Mersin. Bereketin adı Danyal Peygamber, Onüçüncü Havari sayılan Tarsuslu Pavlus’un yolculukları, Kral Dakyanus’un zulmünden kaçan Yedi Uyurları, Peygamberimizin sahabelerinden Hazreti Mikdat, Üç Semavi Dinin mensupları… Lütfen, ajandanıza yazınız, Mersin” şeklinde anlattı ve bu eşsiz güzellikleri keşfetmek üzere tüm tarih ve doğa tutkunlarını Akdeniz’in yükselen yıldızı Mersin’e davet etti.

Konuşmasının sonunda tarım, lojistik ve ticaretle birlikte turizmde de yıldızı parlayan Mersin’i, yakın geleceğin marka kentlerinden biri olarak öngördüklerini belirten Vali Çakacak, kentin tüm dinamikleriyle birlikte oluşturulan sinerji doğrultusunda Mersin’in büyük bir heyecanla, hiç durmadan, yorulmadan hedefine ilerlediğini vurguladı.

Vali Özdemir Çakacak’ın Mersinimizi mükemmel bir şekilde anlatan konuşması, başta Bakan Nabi Avcı olmak üzere tüm katılımcılar tarafından büyük alkış topladı.

Açılış Töreni’nde Bakan Avcı ile Vali Çakacak’ın yanı sıra TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, Akabe (Ürdün) Özel Ekonomi Bölgesi Turizm Müdürlüğü Direktörü Bay Feras Ajlouni, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Valisi Erol Ayyıldız da birer konuşma yaptı.

Açılış seremonisi, protokol konuşmaları ve Mersin Olgunlaşma Enstitüsü’nün sunduğu 'Göç Vakti’ isimli büyük beğeni toplayan defilenin ardından Vali Özdemir Çakacak, Mersin’i tanıtmak amacıyla Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından açılan standa geçti.

Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi ile eş zamanlı olarak açılışı yapılan Travel Turkey İzmir 2016 Fuarı’nın 11 Aralık tarihine kadar Gaziemir’de bulunan ‘fuarizmir’ de ziyaretçilerini ağırlamaya devam edeceği bildirildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA