ALANYA-GAZİPAŞA-MERSİN YOLU İHALESİ YAPILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ALANYA-GAZİPAŞA-MERSİN YOLU İHALESİ YAPILDI


 

Yapımı 30 yıldır süren ve bugüne kadar ki her seçimde siyasilerin en büyük vaatleri arasında yer alan Mersin-Antalya arasındaki Akdeniz Sahil Yolu’nun, 2017’de bitirilmesi hedefleniyor.

Hediye EROĞLU

Mersin-Antalya arasını 5 saate indirecek Akdeniz Sahil Yolu Projesi, tüm hızıyla sürüyor. Proje kapsamında 27 tünel yapılması planlanırken, bu yıl sonu itibariyle açılacak olan 6 tünelle birlikte toplam 10 tünel hizmete girmiş olacak. Projede son 80 yılda yapılan toplam tünel uzunluğu 50 kilometreyken, tamamlanması ile iki kent arasındaki seyahat süresi 5 saat sürecek. Dik rampaları ve peş peşe sıralanan keskin virajları nedeniyle sürücülerin ‘çileli yol’ diye tabir ettiği Mersin-Antalya karayolunun yarattığı sıkıntı, ''Akdeniz Sahil Yolu'' projesi sayesinde aşılacak.

Mersin -Antalya arasındaki trafik çilesine son verecek proje ile ilgili önemli bir bilgi daha veren Karayolları 13. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, Akdeniz sahil yolunun Alanya-Gazipaşa-Mersin yolu ihalesinin gerçekleştiğini ve değerlendirme süreçlerinin devam ettiğini dile getirdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA