TARSUS’TA ESRARENGİZ KAZI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS’TA ESRARENGİZ KAZI


 

Mersin’in Tarsus ilçesinde 20 gün önce bir evde özel harekat polisleri gözetiminde başlayan ve mahiyeti açıklanmayan kazı çalışması sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, Ankara'dan oluşturulan özel bir ekip, 82 Evler Mahallesi'ndeki bir sokağın giriş ve çıkışını zırhlı polis araçlarıyla kapattı. Bazı cihazların da kullanıldığı kazıda, 24 saat esasına göre yaklaşık 20 kişi çalışıyor. Bölgede, güvenlik önemleri üst düzeye çıkarılırken, evin damında kurulan kulübede özel harekat polisleri nöbet tutmayı sürdürüyor. Esrarengiz kazı konusunda yetkililer de bir açıklama yapmadı. Kazının 2012 yılında Tarsus'ta, tarihi eser kaçakçılığı şebekelerini araştırırken öldürüldüğü iddia edilen polis memuru Mithat Erdal cinayeti ile ilgili olabileceği belirtiliyor. O yıl önce kendi tabancası ile vurulduğu açıklanan polis memuru Mithat Erdal'ı öldürdüğünü itiraf eden Hüseyin Yasak, yargılandığı Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 25 yıl hapse çarptırılmıştı. Polis memurunun eşi Sibel Erdal ise kocasının cinayetiyle ilgili soruşturmanın dönemin emniyet yetkilileri tarafından engellendiğini iddia ederek, üst makamlara dilekçe ile başvurdu. Eşinin bir suç şebekesi tarafından öldürüldüğünü öne süren Erdal'ın, şüphelerini de bildirip geniş bir araştırma yapılması istediği öğrenildi. Olayın yaşandığı dönemin Tarsus Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy'un da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasında tutuklandığı öğrenildi.

Kazının polis memurunun öldürüldüğü bölgeye yakın ve sürekli definecilerle görüştüğü sokak olduğu öğrenildi. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA