KADIN KOĞUŞUNA ERKEKLER GİRİYOR MU? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADIN KOĞUŞUNA ERKEKLER GİRİYOR MU?


 

Mersin Tarsus C Tipi Kapalı Cezaevi’nde kadın tutukluların koğuşlara giren erkek gardiyanların sözlü tacizlerine maruz kaldığı iddia edildi.

Mersin’in Tarsus ilçesinde bulunan Tarsus C Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan tutuklulara baskı uygulamalarının devam ettiği ileri sürüldü. Kadın tutukluların kaldığı cezaevinde 48 kişilik koğuşlarda neredeyse iki katı kişinin kaldığı öne sürülürken, tutuklular cezaevine giden aileleri üzerinden hak ihlallerine yönelik kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.

HDP Tarsus İlçe Eş Başkanı Zahide Kaya cezaevinde bulunan Elif Ezgi Karaduvar ile yaptığı görüşme sonrası yaşananları kamuoyuyla paylaştı.

Koğuşlarda yaşam alanlarının çok dar olduğunu anlatan Karaduvar, cezaevi yetkilileri tarafından sıcak su ve diğer ihtiyaçların da karşılanmadığını dile getirdi.

HDP Tarsus İlçe Eş Başkanı Zahide Kaya Tarsus Cezaevi’nde yeni bir uygulamanın daha devreye konulduğunu söyledi. Kadın tutukluların koğuşuna rasgele erkek gardiyanların girdiğini savunan Kaya, “Her an içeri girip, içerde geziyorlar. Giremezsiniz kadın gardiyanlar gelsin denilince, ‘Biz istediğimiz yere, istediğimiz saatte gireriz’ diyorlar. Tepki gösterince ağır hakaret ediyorlar” iddiasını aktardı.

Durumdan rahatsız olan tutukluların şikayet dilekçelerine rağmen bir değişim olmadığını söyleyen Kaya, “Bu uygulama bir an önce son bulmalıdır. Kabul edilemez” dedi. Konu üzerine İnsan Hakları Derneği (İHD) Tarsus Şubesi’ne başvuracağını kaydeden Kaya, bir an önce bu durumun düzelmesini talep etti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA