LİSELİLERE, OSB DESTEKLİ KARİYER PLANLAMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

LİSELİLERE, OSB DESTEKLİ KARİYER PLANLAMASI


 

İçel Anadolu Lisesi ve Umut Sami Anadolu Lisesi öğrencileri, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde (MTOSB) düzenlenen ’Kariyer Planlaması Konferansı’na katıldılar.

MTOSB Başkanı Sabri Tekli, Mersin Makine Mühendisleri Odası Başkanı Akar Tülücü, Elektrik Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Alkan Alkaya ve MTOSB Bölge Müdürü mimar Halil Yılmaz'ın konuşmacı olarak yer aldığı konferansa, MTOSB Yönetim Kurulu Üyesi Tufan Ballı, İçel Anadolu Lisesi ve Umut Sami Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan ve eğitimin önemine değinen MTOSB Başkanı Tekli, ülkenin belirli düzeyde ekonomik refaha kavuşması için sürekli üretim yapılması gerektiğini vurgulayarak, bunun ancak doğru bir eğitim sonrasında oluşabileceğini belirtti.

 

“HEDEFİNİZ İÇİN AZİMLE MÜCADELE EDİN”

Türkiye’nin geleceğinin gençlere emanet olduğunun altını çizen Başkan Tekli, “Üretici birer birey olmanın tek yolu emek harcamak ve çok çalışmaktır. Bu ülkeye değerler katmak için bir yola çıkıyorsanız, belirlediğiniz hedefler doğrultusunda azim ve kararlılıkla ilerlemeniz gerekiyor. Üretken öğrenciler yetiştirmek adına 5 yıl önce faaliyete geçen MTOSB Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz çığ gibi büyüyerek Türkiye'de model haline geldi. Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi olarak, üreten toplum hedefimizden bir an olsun vazgeçmeyerek, bu tarz okulların ülkemizde daha yaygın hale gelmesi gerektiğini her fırsatta vurguladık. Burada siz öğrencilere düşen görev, bu ülkeye hayırlı birer evlat olma yolunda nasıl ilerlemeniz gerektiğinin bilincinde olup hedefleriniz doğrultusunda azimle mücadele etmektir' dedi.

Tecrübelerini öğrencilerle paylaşan MMO Başkanı Akar Tülücü de, uygun meslek seçimleri ile ilgili bilgiler vererek, insanların hangi alanda kendilerini başarılı görüyorlarsa o alanlara yönelmeleri gerektiğinin altını çizdi. Mühendislerinin mesleki olarak geniş bir yelpazesi olduğunu belirten Tülücü; “Türkiye teknolojik bir ülke olmadığı için bizim üretim yapan insanlara ihtiyacımız var. Sizlerin ise seçeceğiniz meslekleri çok iyi araştırmanız ve hangi mesleği gerçekten severek yapacağınıza iyi karar vermeniz gerekmekte” dedi.

 

MÜHENDİS OLMAK İÇİN BUNLAR ŞART!

EMO Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Mersin Üniversitesi Elektrik Bölümü Öğretim Üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Alkan Aklaya da öğrencilere teknik konularda önemli bilgiler verdi. Elektrik Elektronik alanında öğrencilerin sorularını cevaplayan Alkaya, elektrik elektronik mühendisi olmak isteyen birinin, üst düzeyde bir akademik yeteneği olması, araştırma ve okuma konularına hâkim olması ve analitik düşünme yeteneği olması gerektiğini belirtti.

Mühendis olmak isteyen bir insanın analitik düşünceye sahip olması gerektiğinin altını çizen Alkaya; “Analitik düşünme, bir problemi çözmek için bilgileri ayrıştırarak sorun olan öğeleri göz önünde bulundurmaktır. Bütünden kopmadan her bir parçayı ayrı ayrı analiz edebilmektir. Bizim genelde sıkça karşılaştığımız sorular arasında 'Elektrik Mühendisleri nerelerde çalışır?' sorusu var. Elektrik mühendisi neredeyse bütün fabrikalarda çalışabilir. Kısacası bir elektrik mühendisi elektriğin olduğu her yerde çalışabilir. Bu da Elektrik Mühendisliği’nin çalışma yelpazesinin ne kadar geniş olduğunun en açık göstergesidir' dedi.

MTOSB Müdürü Halil Yılmaz ise, öğrencilerin mimarlık mesleği hakkındaki sorularını yanıtladı. Mimarlık mesleğinin önünün açık olduğunu belirten Yılmaz, “Mimarlık ana mesleklerden bir tanesidir. Çünkü barınma ihtiyacı insanlar için olmazsa olmaz. Barınma fonksiyonel olarak ön planda olsa da, insanlar için artık estetikte ön planda olmaya başladı. Bilim ilerledikçe mimarlığın iş hacmi daha da genişleyecektir. Mimarlık mesleğini yapabilmek için o mesleği severek yapmanız gerekiyor, çünkü ciddi derecede ilgi ve alaka isteyen bir meslektir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA