Mersin Teknopark yüzümüzü ağartıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin Teknopark yüzümüzü ağartıyor


 

Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi tarafından gerçekleştirilen, Avrupa Birliği Bakanlığı ile Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen “Avrupa’da İş Başında Eğitim Modelleri ve Eğiticilerin Eğitimi (OTMET) Projesi”nin kapanış konferansı düzenlendi.

GÜLSEN KAYA

Mersin Üniversitesi yanı sıra Bilim ve Sanayi Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği, Girit Bilim ve Teknopark (Yunanistan), Kaunas Bilim ve Teknopark (Litvanya), Polo Navacchio Teknopark (İtalya), Madan Parque Teknopark (Portekiz) ve Tartu Teknopark (Estonya) ortaklığında gerçekleştirilen projenin kapanış konferansı iki oturum şeklinde gerçekleştirildi.

Mersin Divan Oteli'nde düzenlenen programa; Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Uluslararası Kurul Başkanı ve Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz, çeşitli ülkelerden ve illerden gelen Teknopark temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

“MERSİN TEKNOPARK, KALKINMANIN ÖNCÜSÜ”

Gerçekleştirilen projenin kapanış etkinliğinde bir konuşma yapan Vali Özdemir Çakacak, OTMET projesinin iki yıldır başarıyla uygulandığını ifade ederek “Yurt içinden ve yurt dışından gelen misafirlerimizi, yeryüzü cenneti Mersin’de ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu. Teknoparkların, bilginin üretildiği ve öğretildiği üniversiteler ile üretilen bilgileri kullanan sanayi arasında bir köprü işlevi olduğunu belirten Vali Çakacak, Mersin Teknopark’ın Mersin’de yeniliğin getirilmesi büyük katkısı olduğunu ve teknolojik gelişmelerin öncüsü olduğu kaydetti. Vali Çakacak ayrıca araştırma, geliştirme ve inovasyona önem veren ülkelerin kalkınması güçlendirdiğini vurguladı.

TEKNOPARK’A DESTEK SÜRECEK

Uluslararası Kurul Başkanı ve Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ise konuşmasında gerçekleştirilen projenin, yükseköğretim kurumları için iş başında eğitim modelinin geliştirilmesi ve iş başı eğitim faaliyetlerine ilişkin derslerin uyarlanması bakımından önemine dikkat çekti. Çamsarı ayrıca projenin, iş başında eğitim faaliyetlerinin etkinliğini artırmak için kolaylaştırıcı bir eğitim programının düzenlenmesi, eğitim aracı olarak kullanmak için bir e-platform geliştirilmesi ve e-platform için materyallerin hazırlanması amaçları üzerine temellendirildiğini kaydetti. Rektör Prof. Dr. Çamsarı “Mersin Teknopark, proje odaklı hareket eden vizyonu ile kentimizi ve ülkemizi pek çok uluslararası proje ile buluşturmuş, kaynakların ülkemize ulaşmasını sağlamıştır. Bizler bu konuda her türlü desteği verdik ve bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Özdemir Çakacak tarafından Teknopark temsilcilerine sertifika belgelerinin takdim edilmesiyle devam eden etkinlikte, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı ve diğer temsilciler isimlerine düzenlenen belgelerini aldı.

Proje ortaklarının proje ile ilgili görüşlerinin paylaşıldığı ilk oturumda, OTMET ve Mersin Teknopark proje sunumları yapıldı. Etkinliğin ikinci oturumunda ise Estonta, Yunanistan, Litvanya, Portekiz ve İtalya örnekleri üzerinden “Avrupa’daki Teknoparklar Özelinde İyi Uygulamalar” başlıklı konferanslar verildi.

Proje ekinlikleri kapsamında ayrıca; Mersin’de Kız Kalesi, Cennet-Cehennem, Astım Mağrası, Kanlıdivane; Tarsus’ta ise Roma yolu, St. Paul Kilisesi, St.Paul Kuyusu, tarihi Tarsus evleri, Bedesten, Hz. Danyal Peygamber Türbesi, Eshab-ı Kehf yerlerine gezi gerçekleştirildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA