Yerli Malı Haftası’nı ders eşliğinde kutladılar | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yerli Malı Haftası’nı ders eşliğinde kutladılar


 

Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde öğrenim gören geleceğin öğretmenleri, Yerli Malı Haftası’nı uygulamalı olarak işledi. Derse yiyecek getiren geleceğin öğretmenleri, yerli pratik ile teoriğin buluşması ile haftanın önemini daha iyi anladı.

Haber Merkezi

Yerli Malı Haftası kapsamında bir dizi etkinliğe imza atan Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümü 1’inci sınıf öğrencileri, ilk olarak derste bir kutlama yaptılar. Etkinliğe MEÜ Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölüm başkanı Doç. Dr. Serdarhan Musa Taşkaya, Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Lütfi Üredi, Yrd. Doç. Dr. Fuat Serkan Say, Türkçeyi Yaşatma ve Yayma Derneği Başkanı Duran Abacı ve üst sınıf öğrencileri de katıldı.

“ÖNCEDEN YAŞASINLAR, HİSSETSİNLER, GÖRSÜNLER”

Temel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serdarhan Musa Taşkaya, konu hakkında şu bilgiyi verdi: Arkadaşlarımız sınıf öğretmeni olacaklar ancak buradaki öğrencilerimiz sınıf öğretmeni olacaklar. Öğretmen olarak atandıklarında Yeril Malı Haftası kutlamalarını etkin bir şekilde yapabilmeleri için böyle bir kutlamayı önceden yaşamalarını sağlamak istedik. Yerli Malı Haftasını bizler için ayrı bir önemi var. Öğretmenin en önemli görevlerinden biri okulu sevdirmektir ve Yerli Malı Haftası’nda da okulu sevdirmek için önemli bir fırsattır. Bizde sınıf öğretmeni olacak gençlerimize bu tür etkinliklerle öğretmenlik şuuru vermeye çalışıyoruz” dedi.

Doç. Dr. Taşkaya, kutlamaların bu hafta boyunca sınıf öğretmenliği bölümünde diğer sınıflarda da devam edeceğini bildirdi.

“YERLİ KAYNAKLARI KULLANALIM’’

Etkinlikte Eğitim Fakültesi 1’nci sınıf öğrencisi Yağmur Özbalıkçıoğlu da, haftanın öneminden bahsederek arkadaşlarına bilgi verdi. Daha sonra öğrencilerin getirdikleri yerli ürünler sınıfta bulunanlara ikram edildi. Özbalıkçıoğlu şunları söyledi: “Her yıl 12-18Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası, ilk olarak 1946 yılında ikinci dünya savaşından sonra kutlanmaya başlanmıştır. Burada amaç; yerli malı kullanımını arttırmaktır. Bu etkinlikler ile gelecek nesiller hem paylaşmayı, hem de tutumlu olmayı öğreniyor”.

“BİLİNÇLENMELİYİZ”

Sınıf Öğretmenliği 1’nci sınıf öğrencisi Başak Kasap da, Yerli Malı Haftası hakkında düşünlerini şu sözlerle dile getirdi; ‘”Yerli Malı Haftası; yerli malı kullanmanın ve tutumlu olmanın önemini vurguluyor. Bu konuda daha çok bilinçlenmeli ve gelecek nesillere bu amacı en iyi şekilde anlatabilmeliyiz. Ülkemiz bu sayede zenginleşir” dedi.

“EKONOMİMİZ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ’’

Sınıf Öğretmenliği 1’nci sınıf öğrencisi Tolga Tuna ise yerli ürünleri kullanmanın ülke ekonomisine katkısından söz ederek, bu sayede ekonomik krizlerin aşılabileceğine vurgu yaptı. Tuna düşünlerini şu sözlerle anlattı: “Yerli malı konusu ülkemizin ekonomisi açısından çok önemli. Eğer biz yerli ürünleri kullanırsak ülkemizin çiftçilerine, sanayicisine, ticaretle uğraşan insanlara destek vermiş oluruz. Bu nedenle yabancı menşeli ürünler yerine yerli malı kullanımını cazip hale getirmeliyiz. Bu bilinci arttıralım ki, ülkemiz gelişsin kalkınsın. Ülkemizde ekonomik kriz yaşamaktayız. Bu krizin üstesinden gelmek içinde bizimde taşın altına elimizi sokmamız gerekiyor. Bunun içinde yerli malı kullanmalıyız”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA