SGK’DA 11 MEMUR GÖREVDEN ALINDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SGK’DA 11 MEMUR GÖREVDEN ALINDI


 

Mersin’de Sosyal Güvenlik Kurumu’nda görev yapan BES üyesi 11 memurun, 667 sayılı KHK ile görevden alınmasına tepki yağdı.

SONER AYDIN

Mersin’de 677 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevden uzaklaştırma ve açığa almalar sürüyor. Son olarak Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şube Başkanı Yusuf Kaya, Şube Sekreteri Muhbet Taş, şube eski başkanı Merdan Taş, sendika üyeleri Hatice Özdemir Danyeli ile Huriye Kuzum’un ardından Mersin SGK il Müdürlüğüne bağlı birimlerde görev yapan 11 memur açığa alındı. 

“EKMEĞİMİZ ELİMİZDEN ALINMAK İSTENİYOR”
BES üyesi memurların açığa alınmasına tepki gösteren Şube Başkanı Yusuf Kaya, şube binasında gerçekleştirdiği basın açıklamasında KHK uygulamalarının antidemokratik olduğunu savundu. İhraçlarla sendikal mücadelenin bastırılmak istendiğini savunan Kaya, “İşimiz, ekmeğimiz, geleceğimiz, diplomalarımız, kazanılmış haklarımız, sendikal haklarımız hukuk tanımaz bir keyfilikle elimizden alınmak istenmektedir, buna izin vermeyeceğiz. Haksız ve hukuksuz bir şekilde açığa alınan ihraç edilen bütün kamu emekçileri görevlerine iade edilene kadar haklı ve meşru mücadelemiz devam edecektir. Haklarımız için, işimiz, ekmeğimiz için, mücadelemiz devam edecektir" şeklinde konuştu. 
İnsan haklarının ihlal edildiğini beliren Yusuf Kaya, “Üyelerimiz nezdinde susturulmak istenen sendikal mücadelemizdir. Asıl hedefleri Konfederasyonumuz KESK ve Sendikamız BES’in yürütmüş olduğu fiili ve meşru hak alma mücadelesini engellemektir” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA