ERDEMLİ’NİN İÇME YAYLASI SAĞLIK TURİZMİNE AÇILIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ERDEMLİ’NİN İÇME YAYLASI SAĞLIK TURİZMİNE AÇILIYOR


 

Erdemli’nin Sıraç Mahallesi’nde 800 rakıma sahip İçme Yaylası, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlık turizmine açılıyor.

Haber Merkezi

Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Erdemli’nin Sıraç Mahallesi İçme Mevkii’nde yer alan ve şifalı olduğuna inanılan yeraltı suyunu, sağlık turizmine kazandırıyor. İçerisinde kır lokantası, kır kahvesi, wc, duş, yöresel satış yeri, su deposu, çocuk oyun alanı, spor sahası ve otopark olan 104 dönümlük bir alanda “İçme Mesire Alanı” projesi hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, projeyi önümüzdeki sezona hazır hale getirebilmek için çalışmalarını sürdürüyor.
Özellikle şehir dışından gelecek ziyaretçilerin konaklaması için, yaklaşık 200 adet çadır kurulması planlanan projede, çadırların kurulacağı alanlar kullanıma hazır hale getirilirken, yıllardır yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanlarından olan ve şifalı olduğuna inanılan yeraltı kaynağı suyuna sahip İçme Yaylası’nda mesire alanı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Projenin tamamlanmasıyla Mersin sağlık turizminde bir cazibe merkezi olacak.
İnşaat çalışmaları devam eden proje tamamlandığında 300 metrekare büyüklüğünde kır lokantası, 200 metrekare büyüklüğünde 2 kır kahvesi, 8 çeşme, 30 metrekare büyüklüğünde su deposu, 550 metrekare büyüklüğünde çocuk oyun alanı, girişleri kontrol altına alabilmek için 5 kontrol ünitesi, 45 metrekare büyüklüğünde 5 tuvalet ve duş kabinleri, 30 metrekare büyüklüğünde 2 depo, 364 metre alana sahip spor sahası, 2 bin 750 metre uzunluğunda yaya yolu ve 120 araç kapasiteli otopark ile yöresel satış yerleri, yerli ve yabancı turistlere hizmet verecek.
Suyun şifalı olduğunu duyduktan sonra İçme Mesire Alanı’na geldiklerini ve memnun kaldıklarını ifade eden Zerrin Yeşiltepe “Bu sular hem sağlıklı, hem de vücuttaki birçok hastalığa iyi geliyormuş. Böbreklere iyi geliyormuş. Biz de bu suyun sağlıklı olduğunu duyduk ve su almaya geldik. Herkese de tavsiye ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi çok iyi düşünmüş. Çok güzel olmuş. Buranın cazibe merkezi haline getirilmesi için çok iyi düşünülmüş bir çalışma başlamış. Bu hizmetten dolayı kendilerine teşekkür ederiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA