Ölümlü iş kazalarında Mersin ilk 10’da! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Ölümlü iş kazalarında Mersin ilk 10’da!


 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çalışma hayatındaki rakamların ülkelerin gelişmişliklerine ilişkin önemli bir gösterge olduğuna dikkat çekerek, istatistiklere göre kazaların her yıl artış gösterdiğini söyledi.

Türkiye’de son 5 yıl içinde 952 bin 238 iş kazası meydana geldiğini ifade eden Palandöken, “Bu kazalarda 6 bin 87 kişi hayatını kaybetmiş. Bu rakamlar yalnızca 4/1-A kapsamında çalışan sigortalı işçileri kapsamaktadır. Kayıt dışı ve diğer kapsamdaki çalışanlar düşünüldüğünde rakamlar daha da artmaktadır” diye konuştu.

İş güvenliğinin çalışma hayatının birinci önceliği olduğunu belirten Palandöken, “Ölümlü iş kazalarında maalesef Avrupa’da birinciyiz. Bu konuda işçi ve işverenler daha dikkatli olmalı” dedi.

Palandöken, iş kazaları sonucu ölümlerin en fazla İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Konya, Gaziantep, Kayseri, Mersin, Kocaeli, Adana, Hatay, Manisa, Muğla ve Tekirdağ’da gerçekleştiğini söyledi. Palandöken, iş kazalarının en önemli ve acı sonucunun ölümler olduğuna dikkat çekerek, “İş kazalarının sonuçlarından en önemlisi tartışmasız çalışan insanın hayatını kaybetmesidir. Her şey yerine gelebilir ama insan hayatı geri gelmez. Hayatın gerçeklerinden biri de kazaların ölüm dışında da maliyetinin olmasıdır. Bu maliyet de yine çalışanı ezmektedir. İş kazalarının en büyük bedelini işçi ödemektedir. İşçi kazada hayatını kaybetmese de yaralanma sonucu gerek beden gerekse ruh sağlığı açısından kayba uğramaktadır. Özellikle çalışamayacak ölçüde yaralanması halinde işsizlikle karşı karşıya kalmaktadır. İş kazaları ekonomik açıdan ayrıca ülkenin üretim kapasitesini de olumsuz etkilemektedir. Böyle toplumun tamamına yüklenen ciddi bir maliyet söz konusudur. Bu da ulusal kaynakların yok olmasına sebep olurken kalkınmayı negatif olarak etkilemektedir” şeklinde konuştu. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA