SİLİFKE’DE HAY-KENT PROJESİ TANITILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİLİFKE’DE HAY-KENT PROJESİ TANITILDI


 

Silifke’de hayvancılığa büyük katkı sağlayacak Organize Hayvancılık Bölgesi (HAY-KENT) projesi çalışmaları hız kazandı.

Silifke Kaymakamlığı ile Mersin Bölge Sulama Kooperatifleri Birliği ve Silifke Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ersin Akdoğan’ın birlikte yürüttüğü Organize Hayvancılık Bölgesi (HAY-KENT) projesi Silifke Kız Meslek Lisesi salonunda katılımcılara tanıtıldı. 

Mersin Bölge Sulama Kooperatifleri Birliği ve Silifke Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ersin Akdoğan, toplantıda üreticiyi daha kaliteli et ve süt üretimine teşvik ederek kazançlarını arttırmak istediklerini söyledi.
Silifke ilçesinde Organize Hayvancılık Bölgesine ilişkin ilk adımları atmaya çalıştıklarını belirten Akdoğan, “Silifke kalkınmasının büyük bir bölümünü tarım ve hayvancılıkla sağlamaktadır. Silifke’de büyükbaş hayvan varlığımız 11 bin 500 hayvan olup günlük çiğ süt üretimimiz ton olarak 60 tondur. Bu proje ile şehir merkezinde bulunan ahırları ilçe kenarlarında belirlenen bir merkeze toplayarak hem Silifke’yi bunun getirdiği sorunlardan kurtarıp daha çağdaş bir görünüme kavuşturmak hem de üreticiyi daha kaliteli et ve süt üretimine teşvik ederek kazançlarını arttırmak istiyoruz” dedi. 
Bu projenin bugüne kadar hiçbir il ve ilçede uygulanmadığını belirten Akdoğan, şöyle devam etti: “Üretici yararına ve şehir kalkınması adına Silifke Kaymakamlığı ile çalışmalara başladık. Ahırlar yapılması için TOKİ ile görüştük. Çiftlik 2 ile 5 dönüm arası arazi üzerine kurulacak 1 ve 2 katlı bakıcı evleri mevcut olacak. Et ve süt ürünlerinin en kaliteli ve çağın teknolojisi ile hijyen kurallarına uygun üretilebilmesi için dünya standartlarında ahırlar hazırlıyoruz. İçinde son model hayvancılık sistemlerinin kurulacağı, ortak kullanıma açık olan süt soğutucu makinelerin bulunacağı Organize Hayvancılık Bölgesi toplam 22 bin 500 baş hayvan kapasiteli olacak. Çiftlikte; süt sağım odaları. Çipli sistemle hayvan besleme sistemi, Kaşağı sistemi, gübre sıyırıcı sistemi, buzağı büyütme kulübeleri, yarı açık hayvan dolaşma alanları olacaktır."
Vatandaşların bu proje ile daha kaliteli ürünler elde edeceğini belirten Akdoğan, “Yakın zamanda yapımına başlayıp talep eden vatandaşların hizmetine en makul fiyatlarda sunacağız” dedi. 
Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir de, bu çalışmaların ilçenin kalkınmasına önemli katkı sunacağını söyleyerek “Özellikle Silifke yoğurdu adına bu çalışmalar sevindiricidir” dedi.  (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA