DÜNYACA ÜNLÜ ÇERKES SANATÇI MERSİN’E GELİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DÜNYACA ÜNLÜ ÇERKES SANATÇI MERSİN’E GELİYOR


 

Kafkas halklarının dünyaca tanınmış sanatçılarından, dünya etnik müziğinde tarihe geçmiş bir isim olan Nasuhs Kerim, Çerkeslerle buluşmak üzere Mersin’e geliyor.

HEDİYE EROĞLU

Dünya çapındaki Çerkes’lerin tamamı tarafından bilinen ve dünya etnik müziğinde tarihe geçmiş bir isim olan Nasuhs Kerim, Mersin’e geliyor. Çerkes etnik müziği ile modern pop kültürü birleştiren ilk sanatçı olan Kerim’in, ilk test albümü Kafkasya’da 1990 yılında çıkmış, 200 bin adet satış ile büyük başarı elde etmişti. 
Mersin Kafkas Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği organizasyon kapsamında solo bir konser verecek olan Kerim’e ilginin yoğun olması bekleniyor. 11 aralık 2016 Pazar günü Kongre ve Sergi Sarayı’nda saat 19:30’da Mersinli Çerkesler ile buluşacak olan Nasuhs Kerim ayrıca gençler ile fikir alışverişinde bulanacak. 

“KÜLTÜRÜMÜZ GENÇLERE EMANET”
Mersin Kafkas Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Şevket Şamil Koç, kültürel ve sosyal etkinlikler ile Çerkes halklarının köklerine bağlılığını güçlendirmek ve geleneklerini yaşatmak çabasında olduklarını söyledi. Bu tür etkinliklerin gerek kaynaşma gerekse de gençlerin Çerkes kültürüne yakınlaşmasını sağlamak adına büyük önem taşıdığını söyleyerek, “Globalleşen dünyada asimilasyonu önlemek ve kültürümüzü yaşatabilmek adına çağa ayak uydurarak varlığımızı koruma, kültürümüzü yaşatma çabasındayız. Bu yolda en büyük yük, kültürümüzü emanet ettiğimiz gençlerimizin omuzlarında olup bizde onların yolunu aydınlatabilmek adına bu tür etkinlikler ile yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi. 

NASUHS KERİM KİMDİR? 
Moskova’da 1996 yılında kaydedilen ilk albümünün sunumu sırasında, Kabardey Balkar Cumhuriyet’i Başkanı Valery Kokov; ‘Nahush Kerim Çerkes Ulus’unun servetidir’ dedi. Canlı performanslarıyla aralıksız olarak diploma ödülleri alan Nahush Kerim, ‘En popüler sanatçı ödülü’, ‘Yılın Şarkısı Ödülü’, 1996 yılı St. Petersburg’de Kerim; Rus Müzik ödülü ‘ANTRE’ yi kazanan ilk kişi. Kerim ayrıca 1997 yılında ‘Uluslar arası Değer Mukhadin Kandur’ ödülünü aldı. 
Yaratıcı faaliyetleri ile dolu 25 yıl boyunca, Nahush Kerim 200’den fazla şarkı kaydı ve performansı gösterdi. 
Kerim, konser turlarına sadece aralıksız olarak Rusya’da değil, Ürdün, Suriye, İsrail, Almanya, Hollanda, Arap Emirlikleri, İngiltere, Amerika’da devam ederken ve şimdi de Türkiye’ye geliyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA