AFAD TATBİKATI GERÇEĞİ ARATMADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AFAD TATBİKATI GERÇEĞİ ARATMADI


 

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından hazırlanan saha tatbikatı, Vali Özdemir Çakacak’ın koordinesinde gerçekleştirildi.

GÜLSEN KAYA

Türkiye’de ilk defa farklı noktalarda aynı anda uygulanıp, merkezden canlı olarak izlenebilen saha tatbikatının öncesinde Vali Özdemir Çakacak başkanlığında; Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı, Vali Yardımcıları, ilgili Bölge ve İl Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla “Afet Acil Durum Yönetim Merkezi” oluşturuldu.
Vali Çakacak yönetim merkezinin oluşturulduğu 112 Acil Çağrı Merkezi’nde yaptığı konuşmasında; gerçekleştirilecek olan tatbikatın Şubat ayında gerçekleştirilen masa başı plan tatbikatının sahadaki uygulaması olduğunu ifade etti. 
Tatbikatların yılda en az 1’er kez gerçekleştirileceğini söyleyen Çakacak, imkan ve kabiliyetlerin denenmesi, varsa eksikliklerinin görülmesi ve bunların giderilmesine yönelik işbirliğinin geliştirilmesi olduğunu dile getirdi. 
Daha sonra İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Yılmaz Ersoy tatbikat ile ilgili genel bilgiler verdi. Tatbikat ile ilgili sunumun ardından Vali Çakacak’ın başlama komutuyla birlikte tatbikat senaryosu üzerinden olay akışı gerçekleştirildi. 
Önceden hazırlanan senaryolar çerçevesinde, görevli hizmet grupları tarafından enkazdan kurtarma, sıkışmalı trafik kazasına müdahale, yangın tahliye ve Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer Tehlikeli Maddeler (KBRN) konularında; Üç Ocak Mahallesi eski otogar alanı, Ahmet Taner Kışlalı Köprüsü girişi, Valilik hizmet binası bahçesi ve Mersin Yıldızı Koleji’nde icra edilen olaylara müdahale edildi. Müdahale görüntüleri canlı yayın araçları ve MOBESE kameraları vasıtasıyla anında 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü’ne aktarılarak; bu görüntülerin İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde bulunan Vali Özdemir Çakacak ve beraberindeki Yönetim Merkezi Üyeleri tarafından canlı olarak izlenilmesi sağlandı.
16 kurumun 59 araç ve 471 personelle katılarak gerçekleştirdiği ‘Mersin Afet Müdahale Planı Saha Tatbikatı’ başarılı bir şekilde icra edilmesinin ardından sona erdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA