ÖZGECAN’IN BABASINDAN SİTEM | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖZGECAN’IN BABASINDAN SİTEM


 

Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan, “Özgecan Aslan Rehabilitasyon Merkezi” için başlatılan SMS kampanyasına ve Valilik koordinasyonunda başlatılan kampanyalara ilgi gösterilmemesine isyan etti.

SONER AYDIN

Mersin’de geçtiğimiz yıl 11 Şubat’ta vahşice katledilen Özgecan Aslan’ın hayali olan rehabilitasyon merkezi için başlatılan SMS kampanyasına ve Mersin Valiliği himayesinde başlatılan yardım kampanyalarına ilgi beklenenin çok altında olunca Özgecanlar Derneği Başkanı Mehmet Aslan basının karşısına çıktı. SMS kampanyası ile çok komik bir rakam elde edildiğini belirten baba Aslan, duygularını “Rehabilitasyon merkezinin yapımı ile ilgili toplanan rakamı dile getirirsem üzülür müsünüz, güler misiniz, ağlar mısınız bilmiyorum” diye dile getirdi. 

“BAĞIŞ KAMPANYALARININ BİZİMLE İLGİSİ YOK”
İlk olarak Özgecanlar Derneği hakkında bilgi veren Mehmet Aslan, Özgecan’ın hayali olan rehabilitasyon merkezi için Valilik desteği bir SMS kampanyası başlattıklarını bunun için de bir dernek kurulması gerektiğini ve bu yüzden de 2015 Mart ayında Özgecanlar Derneği’ni kurduklarını dile getirdi. O dönem gerek sosyal medyada gerek internette Özgecan’ın adı kullanılarak birçok bağış kampanyası başlatıldığını aktaran Aslan, “Bu bağış kampanyalarının hiçbirinin bizimle ilgisi yoktu. Ben yardım etmek isteyen hiç kimsenin dernek kurulmadan önce maddi desteğini kabul etmiyordum. Bir dernek kurulduğu takdirde SMS ve bağış kampanyaları ile birlikte bir rehabilitasyon merkezinin kurulabileceği düşüncesi ile derneği kurduk” dedi.

“REHABİLİTASYON MERKEZİ İÇİN YETERLİ PARA TOPLANAMADI”
Mersin’de 31 Mart 2015’te MTSO’da gerçekleştirdikleri basın açıklamasında SMS kampanyası ile ilgili bilgi verdiklerini ancak o günden beri hala yeterli miktarda para toplanamadığını kaydeden Aslan, “Rehabilitasyon merkezinin yapımı ile ilgili toplanan rakamı dile getirirsem üzülür müsünüz, güler misiniz, ağlar mısınız bilmiyorum. Bizim SMS kampanyasını başlattığımız gün bütün Türkiye’de elektrikler kesildi. Tabi insanlarımız yine de destek verdiler. Biz kadınlar için, çocuklar için, taciz, tecavüz, şiddet için farkındalık, duyarlılık oluşturmak istiyoruz. Bunu için gerekirse ayağımızın biri Ankara’da olacak. Bu rehabilitasyon merkezi aslında benim de hayalim. Merkez sadece şiddet görmüş, tacize tecavüze uğramış kadınlar için değil uyuşturucu kullanan, sokakta yaşayan çocuklar için de kurulacak. Çocuklara burada eğitim verilecek” diye konuştu.

“ULUSLARARASI PLATFORMDA ÇÖZÜLMELİ”
Özgecanlar Derneği Genel Sekreteri Kunter Kunt ise Özgecan’dan önce de bu olayların yaşandığını ve Özgecan’dan sonra da bu olayların yaşanmaya devam ettiğinin altını çizdi. Dernek olarak kadına yönelik şiddetin uluslararası bir platforma taşınması gerektiğini aktaran ve bunun için 1. Uluslararası Mersin Özgecanlar Derneği Kadın Çalıştayı yapmakla ilgili bir projelerinin olduğunu belirten Kunt, “Kadına yönelik şiddetin uluslararası platformda çözülmesi için bir görüş birliğine vardık. Bunun ortadan kalkması için özellikle erkeklerin eğitim görmesi yönünde görüş birliğine vardık. Mersin genelinde bu eğitimler olacak. Yeterli seviyeye gelince Türkiye genelinde şubeleşmeye başlayacağız” ifadelerini kullandı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA