MUHASEBECİLERDEN DÜZENLİ ÖDEME UYARISI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MUHASEBECİLERDEN DÜZENLİ ÖDEME UYARISI


 

Mersin Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, vergi borçlarını yeniden yapılandıran vatandaşlara düzenli ödeme uyarısı yaptı.

GİZEM EKİCİ

6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin kanun ile getirilen mali af için başvuru süresi 25 Kasım 2016 Cuma günü sona erdi. Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (Mersin SMMMO) Başkanı Ömer Faruk Tokgöz, konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, 6736 Sayılı Kanun hükümlerine göre yapılandırılan borçların ödeme sürelerine dikkat çekti. 
6736 sayılı yasadaki 3. Maddenin 9. bendine dikkat çeken Ömer Faruk Tokgöz, “6736 sayılı kanunun 2-3-4. maddelerine göre; ödenmesi gereken taksitlerin ilk ikisi süresinde ödenmek koşuluyla, kalan taksitlerden; bir takvim yılında en fazla iki defa ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde, ödenmeyen bu tutarların son taksiti izleyen ayın sonuna kadar her ay ve kesri için ayrı ayrı gecikme zammı oranında hesaplanacak geç ödeme zammı ile birlikte ödenmesi halinde, kanun hükümlerinden yararlanmanın devamı sağlanmaktadır. 
 Ancak; İlk iki taksitin süresinde tam ödenmemesi, süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen diğer taksitlerin belirtilen şekilde de ödenmemesi, bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde matrah ve vergi artırımına ilişkin hükümler saklı kalmak kaydıyla bu Kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilir. Bu hüküm her bir madde ve alacaklı idareler açısından taksitlendirilen alacaklar için ayrı ayrı uygulanır. Geçmiş borçlarını ödemek amacıyla yapılandırma talebinde bulunan mükelleflerin, taksit ödeme süresince verilen beyannameler üzerine tahakkuk eden yıllık gelir veya kurumlar vergilerini, gelir (stopaj) vergisi, kurumlar (stopaj vergisi), katma değer vergisi ve özel tüketim vergisini çok zor durum olmaksızın her bir vergi türü itibariyle bir takvim yılında ikiden fazla vadesinde ödememeleri ya da eksik ödemeleri halinde Kanun maddesi hükümlerine göre yapılandırılan borçlarına ilişkin kalan taksitler için haklarını kaybedeceklerdir. Ancak yıllık gelir veya kurumlar vergilerinin, gelir (stopaj) vergisi, kurum (stopaj) vergisi, katma değer vergisi ve özel tüketim vergisinin yüzde 10’unu aşmamak üzere 5 liraya (bu tutar dahil) kadar eksik ödenmesi kanun hükümlerini ihlal sayılmayacaktır” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA