“TEK ÇARE BİRLEŞMEK!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TEK ÇARE BİRLEŞMEK!”


 

Mersin’de kadınlar şiddete karşı sesini yükseltti



Mersin’de kadınlar 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma günü nedeniyle bir araya geldi. Kadına yönelik şiddeti protesto eden kadınlar, şiddete karşı ortak mücadele çağrısı yaptı.
MEHMET NABİ BATUK
Mersin’de CHP İl örgütü kadın kolları ve Mersin Kadın Platformu Bileşenleri kadına yönelik şiddete karşı ses çıkartmak için bir araya geldi. Mersin Kadın Platformu üyeleri Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelirken, CHP’li kadınlar ise parti il binasının önünde toplandı. Şiddete karşı mor giyinen kadınlar, sık sık “Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa”, “Yaşasın kadın dayanışması”, “Şiddetinizle barışmayacağız sloganları” attı.  
İlk olarak Mersin Kadın Platformu bileşenleri ve üyeleri Özgür çocuk parkında basın açıklaması gerçekleştirdi. Platform bileşenleri adına hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan Platform üyesi Tuna Şahin,  “Kadınlar olarak artık biliyoruz. Ülkede gündem sapmaları için kadın ve çocukların bedenleri sürekli olarak hedef alınmaktadır. Gün geldi sistem değişimi için kadının iradesi ver bedenine saldırdı. Gün geldi 45 çocuğa cinsel istismar aklandı. 15 Temmuz darbe girişimi, OHAL ve KHK’lar bu süreci katmerleştirerek devam etmekte beis görmedi” dedi. 
“TACİZ, TECAVÜZ VE ŞİDDETE KARŞI DİRENİŞTE OLACAK”
Geçtiğimiz günlerce sıkça tartışılan ve sonradan geri çekilen cinsel istismar yasasını hatırlatan Şahin,  “Biz kadınlar biliyoruz ki bu eril –tahakkümcü zihniyet en çok bizden korkuyor. Kayyum atanan yerel yönetimlerinde ilk icraat olarak kadın merkezleri kapatılmakta kadın merkezi çalışanlarını görevden uzaklaştırmaktadır. Biz kadınlar kadın özgürlük mücadelesini ne bir iş ne bir görev ne de zorunlu bir hizmet olarak görmüyoruz. Bu nedenle ister kadın merkezlerini kapatın ister seçilmiş belediye başkanlarını içeri alın. Mücadelemiz kadınlarla alanlarda sürecektir. Kadınlar dün olduğu gibi bugünde taciz, tecavüz ve şiddete karşı direnişte olacaktır. Tüm engellerinizi, şiddetinizi aşacağız. Direniş biziz, gelecek bizim. Cinsel istismar ve tecavüz biz kadınların, çocukların hayatlarını hedef alıyor. Hayatlarımızı karartmak isteyenlerin karşısında susmuyoruz. Geceleri sokakları meydanları terk etmiyoruz” dedi.

CHPLİ KADINLAR MOR FULAR TAKTI
CHP Mersin İl Başkanlığı önünde toplanan CHP İl Kadın Kolları ve bazı kadın örgütleri de taktıkları mor fularla kadın ve çocuklara yönelik şiddet ve istismarı protesto etti. 81 il merkezinde aynı anda yapılan ortak basın açıklamasını okuyan CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Güler, “bugün kadına yönelik şiddet olgusunun hem kadına hem de tüm topluma dayatılan ideolojik bakıştan, çağdışı ve gerici anlayıştan, ekonomik koşullardan, politik gelişmeler ve kültürel etkenlerden ayrı tutulamayacağı gerçeğini dünyanın gündemine tekrar taşıma günüdür” ifadelerini kullandı. 
“ŞİDDET VE AYRIMCILIĞA KARŞI SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”
CHP’li kadınlar olarak; kadını erkekle eşit görmeyen, toplumsal yaşamda yok sayan, siyasal anlayışa karşı sonuna kadar mücadele vereceklerini vurgulayan Güler, “Emeğimize, bedenimize, kimliğimize sahip çıkarak topluma ve bizlere dayatılmak istenen gerici cinsiyetçi yaşam tarzını reddediyoruz. Yasaklarla, mühürlerle, bizi uzaklaştırmak istedikleri alanlarımıza sokaklarımıza sahip çıkıyoruz. Bu ülkenin Cumhuriyete inançlı özgür ve güçlü bireyleri olarak örgütlenerek ve dayanışarak kadın cinayetlerine, tacize, tecavüze her türlü şiddet ve ayrımcılığa karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA