MERSİN’E YENİ AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ GELİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’E YENİ AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ GELİYOR


 

Mersin İl Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, Mersin Dişhekimleri Odası’nı ziyaret ederek, başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.


Ziyarette konuşan Mersin Dişhekimleri Odası Başkanı Naciye Güleç Gök, oda ve dişhekimleri olarak en büyük sorunlarının kendisini diş hekimi gibi tanıtıp, insanları kandıran insanlar olduğunu vurgulayarak, "Hiçbir formasyonu olmayan, vatandaşlarımızı kandırarak kendilerini diş hekimi olarak tanıtan bazı sahtekarlar mesleğimiz ve vatandaşlarımızın sağlığı açısından büyük tehdit oluşturuyor. Gerek odamızın gerekse İl Sağlık Müdürlüğü'nün yaptığı sıkı denetimler neticesinde bu sahtekarların çalışmalarının önüne geçmeye çalışıyoruz. Bir diğer sorunumuz da son dönemde sayısı oldukça artan diş hekimliği fakülteleri ve buradan fazla sayıda verilen mezunlardır. Ülkemizde ihtiyaçtan fazla diş hekimliği fakültesi bulunmaktadır. Uzun vadeli düşünüldüğünde buradan mezun olacak arkadaşlar ileri ki yıllarda iş bulma konusunda sıkıntı yaşayabilirler. Meslek örgütü olarak talebimiz fakülte ve öğrenci sayısının azaltılmasıdır" dedi.
Müdür Kemik ise diş hekimlerinin sağlık alanında çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "İl Sağlık Müdürlüğü olarak toplum sağlığı açısından çok ciddi bir tehdit olan, kendilerini diş hekimi olarak tanıtan sahtekarlar ve ağızda çalışan diş teknisyenleri ile birlikte mücadele ediyoruz. Bu mücadelemizde diş hekimlerimize ve vatandaşlarımıza da önemli görev düşüyor. Muayenehanesi olan diş hekimleri mesleklerine sahip çıkmalı ve birlikte çalıştıkları teknisyenleri yetki sınırları içerisinde çalıştırmaları gerekir. Özel muayenehanelerden hizmet alan vatandaşlarımız da diş hekiminin diploması ve çalışma belgesine dikkat etsinler. Müdürlük olarak rutin denetimlerimizin yanı sıra yapılan ihbarlar sonucunda suçüstü yapılanlar ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu sahtekarların cihaz ve malzemelerine savcılık kararı ile el konuluyor. Bu kişiler aynı zamanda yaptıkları sahtekarlık ile vatandaşlarımızın sağlığını tehdit ediyorlar. Dolayısıyla ceza yasalarına göre de işlem yapılması gerekli. Bu konuda yeni düzenleme yapılması için çalışmalar devam ediyor. Bakanlığımız koruyucu ağız diş sağlığı hizmetlerinin geliştirilmesi noktasında çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda kamu da ortalama 7 bin kişiye 1 diş hekimi düşünülmekte. Önümüzde ki dönemde bu hedefi gerçekleştirmek için diş hekimi istihdamı söz konusu. Mersin’in batısında yeni bir ağız diş sağlığı merkezi planlıyoruz. Diş hekimlerimizin sorunları ve çözüm yolları için odanız ile her türlü işbirliği ve diyaloga hazırız” diye konuştu. (İHA)

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA