ODA BAŞKAN VE YÖNETİCİLERİNE LİDERLİK EĞİTİMİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ODA BAŞKAN VE YÖNETİCİLERİNE LİDERLİK EĞİTİMİ


 

Mersin ESOB tarafından yürütülen Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Teknik Destek Projesi kapsamında, Birlik bünyesinde kurulu oda başkan ve yöneticilerine yönelik eğitim verildi.


Haber Merkezi
Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliğince (ESOB) yürütülen ve kısa adı ADAPTESK olan Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Teknik Destek Projesi kapsamında Birlik bünyesinde kurulu esnaf odası başkan ve yöneticilerine yönelik Liderlik özelikleri, temel iletişim becerileri, iyi yönetim becerileri başlıkları altında eğitim verildi. Eğitime, Konya, Karaman, Osmaniye, Antalya, Niğde, Kahramanmaraş, Adana ESOB Başkan ve yöneticileri de katılım gösterdi.
Mersin Hiltonsa Otelde gerçekleştirilen eğitime Konya ESOB Başkanı Ali Osman Karamercan; Osmaniye ESOB Başkanı Mehmet Çapar;  Antalya ESOB Başkanı Adlıhan Dere; Karaman ESOB Başkanı Bayram Uysal;  Kahramanmaraş ESOB Başkanı Ahmet Kuybu;  Niğde ESOB Başkanvekili Muhterem Hızır, Adana ESOB Başkanvekili Mustafa Göktaş ve yönetim kurulu üyeleri ile Mersin ESOB bünyesinde kurulu 70 meslek odası başkan ve yöneticileri katıldı. Eğitimin açılış konuşmasını yapan Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, TESK ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye genelinde 8 ilde gerçekleştirilen projede Mersin olarak yer aldıklarını belirtti. Projenin ana konusu tekstil olmakla beraber teşkilatın ihtiyaç duyduğu çok değişik dallarda da eğitim faaliyetleri yürüttüklerini ifade eden Dinçer, “ADAPTESK, güçlü ve büyük, içi dolu dolu bir proje. Hep ‘esnaf teşkilatları eğitime kapalı’ derler ama aslında biz 1990’lardan bu yana eğitimin içerisindeyiz. Değişik meslek dallarında değişik eğitimler vermekle beraber ara ara insanların kişisel gelişimine, liderlik özelliklerine, esnafımızın satışlarının biraz daha geliştirilmesine yönelik birçok eğitim de veriyoruz” dedi.
“EĞİTİM SEFERBERBERLİĞİ BAŞLATILDI”
ADAPTESK projesinin Mersin’e kazandırılmasıyla beraber ESOB’a bağlı odalarda eğitim yarışı başladığını vurgulayan Dinçer, bundan son derece mutlu olduğunu dile getirdi. Projeye Temmuz 2016’da başladıklarını anımsatan Dinçer, “O günden şu ana kadar bin 600 esnaf ve sanatkarımızı eğitimden geçirdik. Hedefimiz 5 bin. Ama biz bu 5 binde de kalacağımızı düşünmüyoruz. Çok daha yukarılara çıkacağız inşallah. Günde 3-4 eğitim yapıldığı bir sürecin içerisindeyiz. Güzel de bir talep var. Her odamızda bu eğitim faaliyetlerini gerçekleştireceğiz, hedefimiz de buydu zaten. Ama bazı oda başkanlarımız eğitimden o kadar faydalandılar ki, ikinci, üçüncü eğitimi talep ediyorlar. Tüm oda başkanlarımıza teşekkür ediyorum, bu işe büyük önem verdiler. Tüm ilçelere ulaşmak istiyoruz. Bu projedeki hedefimiz, Anamur’dan Çamlıyayla’ya kadar bütün ilçelerimizde bu eğitim faaliyetlerinin en az 3-4 kademesini gerçekleştirmek istiyoruz. Bugüne kadar girişimcilik, müşteri memnuniyeti, iletişim, kişisel gelişim, inovasyon eğitimleri verildi. Daha da önemlisi desteklerden nasıl faydalanılır, desteklere nasıl ulaşılır gibi konularda da eğitimler hala devam ediyor ve edecek” diye konuştu.
Başkan Dinçer’in konuşmasının ardından oda başkanları ve yöneticilerine ilk eğitimi, “Temel İletişim Becerileri” “Esnaf ve Sanatkar Yöneticileri için Liderlik Özellikleri”, “Esanf ve Sanatkar yöneticileri için Yönetim Becerileri” başlıkları altında Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü Eğitim Görevlisi Prof. Dr. Erhan Eroğlu tarafından verildi
Eğitimin ikinci günü ise İzzet Çevik tarafından Mesleki Eğitim Sistemindeki Rolleri başlıkları altında eğitim verilecek

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA