BELEDİYE TEKSTİL SEKTÖRÜNE ÇÖZÜM ORTAĞI OLACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BELEDİYE TEKSTİL SEKTÖRÜNE ÇÖZÜM ORTAĞI OLACAK


 

Kentin sorunlarına ortak çözüm bulabilmek amacıyla iş adamları, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile sürekli bir araya gelen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, tekstil sektöründe faaliyet gösteren işverenler ile biraya gelerek, “Çözüm ortağı olmak istiyoruz” dedi.

Haber Merkezi 

Yeni bir AB projesi olan “Dezavantajlı Kişilerin Tekstil Sektöründe İstihdamının ve Küçük Ölçekli Girişimcilerinin Desteklenmesi’ projesini hayata geçiren Belediye Başkanı Hamit Tuna, projenin hazırlık çalışması öncesinde iş adamlarının tavsiye ve önerilerini dinledi. Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda; Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut ve Mersin Giyim Eşyası Esnaf Odası Başkanı Halim Çavuşoğlu da hazır bulundu.
Tekstil piyasasının sorunlarından biri olan kalifiye elaman sıkıntısına değinilen toplantıda konuşan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, sıkıntılı olan her yapıyla çözüm ortağı olmaya çalıştıklarını belirterek: “Özellikle iş konusunda bölge insanımıza katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Onlara meslek öğretmek suretiyle yaşam kalitelerini yükseltmelerine vesile oluyoruz. Kısa adı TORTEK olan Toroslar Belediyesi Mesleki ve Teknik Eğitim Kurslarımız ve AB projelerimizle kadınlarımızı üreten eller konumuna getirdik” dedi.
Mesleği öğrendikten sonra insanların önünü açmak gerektiğini savunan Başkan Tuna, dezavantajlı kişilere tekstil sektöründe istihdam alanları sağlayacak olan yeni AB projelerinin de hayırlı olmasını dileyerek: “Mesleki eğitimi önemsiyoruz. İnsanlarımızın iş bulması ve sosyal dokuyu oluşturmak anlamında çok önemli diye düşünüyorum.2004 yılında göreve geldiğimizde Toroslar’da insanlarımızın birbirleriyle irtibatının ve diyalogunun eksik olduğunu gördük. Hasımları, hısım yapacağız sloganıyla yaptığımız büyük parklarımızda, tesislerimizde ve kurduğumuz meslek kurslarımızda insanlarımızın tanışmalarına ve kaynaşmalarına olanak sağladık ve dostluklara giden yolu açtık. Bizim için TORTEK çok önemli bir proje.17 bin insanımız bu kurslara geldi ve biz o insanlarımızı bir şekilde sohbet ortamında dinledik. Kursiyerlerimiz aldıkları bu eğitimlerin sonucunda ürettikleri ürünleri satarak ev ekonomilerine de katkıda bulundular” dedi.
Başkan Tuna, ilçenin ekonomik ve sosyal alanların yanı sıra turizmde de öne çıkmasını istediklerini ve bu kapsamda çeşitli çalışmalar yaptıklarını da sözlerine ekleyerek: “Denizimiz yok ama dağ turizmini de öne çıkartan çalışmalarımız var. İlçemizdeki tarihi değerlerimiz olan kalelerimizi ve Suntras Şelalemizi tanıtarak, dağ turizmini öne çıkartacağız. Kalelerimizden bir tanesini ve şelalemizi bakım ve onarımdan geçirdik. Bölgemizde ne kadar güzellik varsa hepsini tanıtacağız. Toroslar, insanlarımızın yaşamdan zevk aldığı bir bölge  haline geldi ve inşallah daha da öne çıkacak” dedi.
Daha sonra söz alan Mersin Giyim Eşyası Esnaf Odası Başkanı Halim Çavuşoğlu ise tekstil sektöründe istihdam eden yaklaşık 30 bin çalışanın bulunduğunu belirterek, 3’te 2’sinin kayıt dışı yerler olduğunun bilgisini verdi.
Oda Başkanı Halim Çavuşoğlu: “Bu atölyelerin varlığı bir gerçek ve insanlarımız bu alanlarda istihdam ediliyor. Sizden ricam,  atölyeleri birlikte gezelim ve ziyaret edelim. Ayrıca atölyelerde kalifiye elaman sıkıntısı çok fazla. Atölye sahiplerine ücret vererek, o elemanların kalifiye olabilmesi için eğitim almalarını sağlayabiliriz” dedi.
Toplantının sonunda, katılımcı firma sahipleri de tekstil sektörü ile ilgili görüş ve önerilerini sundular. Kalitenin artması, standartların yükseltilmesi için personelin teknik yönden donanımlı olması gerektiğini kaydeden firma sahipleri,  Toroslar Belediyesi’nin hayata geçirdiği yeni AB projesiyle kalifiye elaman sıkıntısının bir nebze de olsa giderileceğini umduklarını ifade ederek, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya böyle bir toplantı düzenlediği için ayrıca teşekkür ettiler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA