ŞİMŞEK: “OTOGARI BASTI!” KOCAMAZ: “ZİYARETE GİTTİK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞİMŞEK: “OTOGARI BASTI!” KOCAMAZ: “ZİYARETE GİTTİK”


 

Mersin otogarında işletici şirket ile Büyükşehir belediyesi arasındaki gerilim sürüyor! İşletici şirket sahibi Halit Şimşek, Kocamaz’ı 500 taşeron işçisi ile otogarı basmakla suçlayarak savcılığa suç duyurusunda bulurdu.

Başkan Kocamaz ise yaptığı yazılı açıklama ile son günlerde Mersin Otogarı’ndan gelen şikayetlerin artması üzerine çalışma, yerinde inceleme ve tespit ziyaretinde bulunduğunu savundu.

Haber Merkezi

Mersin’de Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin (MEŞOT) 3 yıllık işletme ihalesini alan Şimşek Grup arasındaki gerilim tırmanıyor. 
Geçtiğimiz aylarda pankart krizinin yaşandığı otogarda, son olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz’ın yaklaşık 500 taşeron işçi ve iş makinaları ile tesisi bastığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Şimşek Grup sahibi Halit Şimşek, Kocamaz’ın otogarı bastığını iddia ederek, bu iddiasını yargıya taşıyacağını açıkladı. Burhanettin Kocamaz hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyleyen Şimşek, Başkan Kocamaz’ın, kendisini tehdit ettiğini ve otogarın yayın odasını ele geçirmek istediğini ileri sürdü.
Şimşek şöyle konuştu: “Başkan Kocamaz yanında yaklaşık 500 kişi ve iş makinaları ile otogarı bastı dediler. Otogara gidip, makamımda oturdum. Kocamaz'ın adamları geldi, ‘Başkan seninle görüşmek istiyor’ dediler. Yanına gittim, yanındakiler el uzattılar tokalaştım. Kocamaz elini uzatmadığı için bende eline uzatmadım. Bana tehditler savurdu. Bunun üzerine kendisine; ‘Başkan sen benden yaşlısın. Konuşmalarına dikkat et, bu kadar adamla buraya gelmene gerek yoktu. Devlet var mahkemeler var’ dedim. Ancak Kocamaz, ‘Devlet yok, mahkeme yok. Olsaydı bugün bunlar yaşanmazdı’ dedi. Bunun üzerine polislerimizi göstererek işte devletimiz’ dedim.
Benden yayın odasını göstererek, ‘Bu ekranları bundan sonra biz kullanacağız’ diyerek, anahtarları istedi. Anahtarı vermedim. Daha sonra otogara dev Türk bayrağı astılar. Ben zaten üç tane astırmıştım. Bizi devlet düşmanıymış gibi göstermek istedi. Ben ondan daha milliyetçiyim. Ülkemi ve insanlarımızı seviyorum. Kocamaz taşeron işçilerle otogarı basmıştır. Ama emeline ulaşamadan arkasını dönüp gitmiştir. Konuyu Cumhurbaşkanı danışmanımıza aktardı” dedi. 

“OTOGARDA BELEDİYE PERSONELİ ENGELLENİYOR”
Başkan Kocamaz da konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, gelen şikayetler üzerine otogara ziyarete gittiğini ileri sürdü. “Maalesef uzun süredir otogarda görevli belediye çalışanlarımıza, otogar müdürü de dahil olmak üzere tacizler yapılıyor, adeta görevlerini yapmaları engelleniyordu” diyen Kocamaz, “Adli ve idari makamlara sunulmuş çok sayıda dilekçemiz vardır. Buna rağmen hukuka aykırı, kaos oluşturma, anarşi yaratma, hukuka ve mevzuata direnme devam etmektedir. Hukuki süreçlerin yavaş işlemesinden de faydalananlar kendi kurulu düzenlerini devam ettirmek için baskı, tehdit ve yıldırma gayretlerini son zamanlarda artırmışlardır. 

“TEHDİTLE ÜCRET ALIYORLAR”
Giriş çıkışlarda hiçbir yetkisi olmayanlar otobüs ve binek araçlardan tehditle ücretler alıyor, Belediyenin, dolayısıyla kamunun hakkı adeta gasp ediliyordu. Biz de bugün sabah Otogara giderek, bu kanunsuzlukları bizzat yerinde tespit ettik. Bunca yıllık yöneticilik hayatımda böyle bir ayıbı ne gördüm, ne de yaşadım. Mersin’de kendini ‘Ali kıran baş kesen’ ilan edenler var. Devlete de belediyeye de kafa tutanlar var. Bu cesareti kimden, kimlerden alıyorlar? Müstecir firma şu an işgalci konumundadır ve ihalede kendisine tanınmayan hak ve yetkileri kullanmaktadır. Esnaf tehdit ediliyor, Otogarda kaos yaratılıyor, insanlar zulüm görüyor. Haksız kazançlar sağlanıyor. Zabıta ve kolluk kuvvetleri saldırıya uğruyor, müdürler tehdit ediliyor, Otogarda silahlı adamlar dolaştırılıyor. Buna seyirci kalınamaz. Bu düzen böyle devam edemez. Bir tarafta kamu adına güç kullanıp hukuk içerisinde hareket eden belediye, diğer tarafta ise hukuksuzluğu kendisine ilke edinmiş bir grubun olduğunu Mersin kamuoyu bilmelidir. Devlet ve hukuk sorumluluğu içerisinde bu mücadelenin devam edeceği bilinmelidir. Keza bugün itibariyle Mersin 1. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin 2015/429 Esas Sayılı dosyasında Şimşek Grubu’nun kira bedelinin indirilmesi talebiyle açtığı dava red ile sonuçlanmıştır. Mersin 1. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde alınan bu karar haklılığımızın bir kere daha teyididir. 

“BU CESARETİ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL”
Buradan hem Mersin kamuoyunu bilgilendiriyor, hem de yetkilileri daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Üstelik OHAL döneminde bu kadar kanunsuzluğa cesaret edilmesini anlamakta zorlanıyoruz. Bizler Mersin Büyükşehir Belediyesi yönetimi olarak herhangi bir nahoş hadiseye meydan verilmemesi ve halkın huzurunun tehdit edilmemesi için yoğun bir gayret içerisindeyiz. Neticede aynı gemide yolculuk yapıyoruz. Bu geminin seyrini değiştirmeye ya da batırmaya çalışan her kim olursa olsun sonuna kadar karşısında durarak, devletimizin tekliği, milletimizin birliği, vatanın bütünlüğünden yana tavır koyacağımızı herkesin bilmesi gerekir. Bugün otogarda bizzat müstecirin ortaya koyduğu provokasyona yönelik tavırlara hiçbir arkadaşımızın alet olmaması gerektiğini hatırlatıyor, her şeyin hukuk çerçevesinde çözüme kavuşturulması için Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak sonuna kadar mücadele edeceğimizin bilinmesini istiyorum” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA