“ATTIĞINIZ İMZALARA BAĞLI KALIN!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ATTIĞINIZ İMZALARA BAĞLI KALIN!”


 

Mersin’de kadınlar hükümetin kadın ve çocuk odaklı imzaladığı uluslararası sözleşmelere bağlı kalmasını ve sözleşme maddelerine uymasını istedi.

Kadınlar uluslararası sözleşmeleri işaret etti

SONER AYDIN

Mersin’de Kadın Platformu üyeleri Eğitim-Sen Şube binasında gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile 16 Kasım’da meclise gelen ‘Cinsel istismar suçunda, mağdur ile failin evlenmesi halinde, fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine’ dair yasanın ulusal ve uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu belirtti. 

“ULUSLARARASI SUÇ İŞLENİYOR”
Kadınlar adına açıklama yapan platform sözcüsü Şerife Kılıç, Türkiye’nin taraf olduğu ulusal ve uluslararası sözleşmeleri işaret etti. Kılıç, “Cinsel taciz ve cinsel istismara karşı çocukların korunmasına ilişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi ve Evrensel Çocuk Hakları Bildirgesi’ni hatırda tutarak hazırlanan ve 2011’de İstanbul’da Türkiye’nin çekincesiz ve ilk imzacı ülke olduğu İstanbul Sözleşmesi’ne bağlı kalınmasını buradan bir kez daha hatırlatıyoruz. Bu sözleşmeye taraf ülkelerin kadınlara ve çocuklara karşı ayrımcılık yapan yasa ve uygulamaları yürürlükten kaldırması gerekirken, tam tersine tamamen tecavüzcüleri korumaya odaklı yeni ayrımcılık yasalarının geçirilmeye çalışılması, bunun medya aracılığıyla savunuculuğunun yapılması devletin uluslararası suç işlediğinin kanıtıdır” dedi.

“TECAVÜZCÜLER AKLANMAK İSTENİYOR”
OHAL kapmasında çıkartılan KHK’larla kadın ve çocuk odaklı çalışma yürüten kurum, dernek ve merkezlerinin kapatılmasını da kınayan Kılıç, “Bütün kadın hareketlerinin uzun yıllardır mücadele ederek ve bedel ödeyerek kazandığı yasal haklar bugün bu zihniyetin hedefindedir. Biz yıllardır her türlü şiddetinizle mücadele eden kadınlar olarak bugün ne yapmaya çalıştığınızı biliyoruz. Uzun mücadeleler neticesinde değiştirdiğimiz Türk Ceza Kanunu’nun ‘Tecavüzcüyle evlendirme’ maddesi bugün tekrar çocuklar üzerinden geri getirilmek isteniyor. Söz konusu kanun değişikliğiyle ‘Çocuk istismarı’ bir suç kavramı bırakmamaya, böylelikle Adıyaman’da, Karaman’da yaşanan olayları aklayarak, yayın yasağı yollarla üstünü örtmeye gerek duymadan mecliste de her yerde açık bir şekilde savunacaklarını bir ülke yaratmaya çalışmaktadırlar” diyerek tepki gösterdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA