“DİŞHEKİMLERİNİ DİKKATE ALIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“DİŞHEKİMLERİNİ DİKKATE ALIN”


 

Mersin Dişhekimleri Odası Başkanı Gök, Sağlık Bakanlığı’nın ağız ve diş sağlığına yönelik yönetmelik hazırlarken dişhekimlerinin görüş ve önerlerini dikkate almasını istedi.

Dişhekimlerinden bakanlığa çağrı

SONER AYDIN

Mersin Dişhekimleri Odası üyeleri Ağız Diş Sağlığı Haftası ve 22 Kasım Diş Hekimleri Günü’nü kutladı. Sabah saatlerinde Cumhuriyet Alanı’nda bir araya gelen oda üyeleri Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Çelenk sunumunun ardından dişhekimleri Mersin Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı’nın eşliğinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunup ve ardından İstiklal Marşı’nı okudu. Daha sonra hekimler adında açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Naciye Güleç Gök, kamuda, üniversitede ve serbest olarak çalışan tüm dişhekimlerinin dikkate alınmayı beklediğini vurguladı.

“GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİMİZİ ÖNEMSEYİN”
Türkiye’deki 30 bini aşkın dişhekiminin, halkın ağız diş sağlığı eğitimi, hastalıklarının giderilmesi gibi hizmetlerin yanı sıra ülkenin sosyal meseleleri ile de ilgilenen aydın sorumluluğu üstlenen bir meslek olduğunu dile getiren Gök, “Anayasa ve yasalarla tanımlanan, kamu adına halka hizmet sorumluluğunu taşıyan bir yapı olan Türk Dişhekimleri Birliği ve Dişhekimleri Odaları, kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütüdür. Bu yapısı ile dişhekimlerinin meslek örgütleri aracılığı ile ağız ve diş sağlığı hizmeti sunarken en önemli sağlık hizmetlerini düzenleyici yapı olan Sağlık Bakanlığı tarafından önemsenmesi sağlık politikalarının oluşmasında Türk Dişhekimleri Birliği’nin bilimsel çalışmalarını dikkate alması kamuda, üniversitede ve serbest olarak çalışan tüm hekimlerinin beklentisidir” dedi.

“YÖNETMELİK HAZIRLANIRKEN DİŞ HEKİMLERİNİN GÖRÜŞÜ ALINMADI”
Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti Sunulan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmeliğinin, Türk Diş Hekimleri Birliği’nin görüşü alınmadan uygulamaya konulduğunu belirten Gök, “Dişhekimlerinin çalışma alanları hakkında hiç görüş belirtmesine imkân verilmediği bir ortamda Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmeliğin birçok maddesi yargı kararlarıyla iptal edilmiş, hayatın gerekçeleriyle örtüşmeyen bazı maddelerin de Bakanlık genelgesiyle uygulanmayacağı açıklanmıştır. Yönetmelik böyle bir kaos ile karşılaşınca ancak birliğimizin görüşlerinin alınması gerektiği hatırlanmış ancak hala tamamlanmamıştır. Dişhekimlerinin birçok sıkıntılarına neden olan bu durumun düzeltilmesi için ‘Dişhekimliği Günü’ vesilesi ile bir kere daha ilgilileri işbirliğine çağırıyoruz. Kamuda çalışan meslektaşlarımızın stratejik personel olarak edilmesi ile atama ve yer değiştirmeyle ilgili pek çok sıkıntı yaşamaktadır. Dişhekimlerinin stratejik personel kapmasından çıkarılması için gerekli hukuk süreç Türk Dişhekimleri Birliği tarafından başlatılmıştır. Türk Dişhekimleri Birliği’nin bu konuda müdahil olması yerine karar aşamasında paydaş olmasını tercih ederdik” diye konuştu.

“DİŞHEKİMLERİ 2 AYDIR ATAMA BEKLİYOR”
Eylül ayında yapılan Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı (DUS) sonuçlarının hala açıklanmadığını kaydeden Gök, bu durumun bir yandan dişhekimlerinin yaşamlarını düzenlemesini etkilediğini söyledi. Gök, her geçen gün artan dişhekimliği fakültelerinin ortaya çıkardığı öğretim üyesi eksikliği nedeni ile birçok üniversitede yükseltile kontenjanların da etkisiyle öğrencilerin yeterli düzeyde lisans eğitimi alamadıklarından şikayetçi olduklarını öne sürdü. Öte yandan Sağlık Bakanlığı 2016 yılı 5. Dönem İlk Defa ve Yeniden Açıktan Atama Kura’sının 13 Ekim’de ekimde çekildiğini ve 115 dişhekimi ile 7 uzman dişhekiminin görev yerinin belli olmasına rağmen yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen atama beklediğini belirten Gök, “2 ayı geçen bir süredir atama bekleyen meslektaşlarımız yoğun kış koşullarına girileceği şu günlerde mağduriyet yaşamamaları için atama belirsizliğinin acilen giderilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA