FİDANLIKLAR BACASIZ FABRİKA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

FİDANLIKLAR BACASIZ FABRİKA!


 

Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Tarsus Orman Fidanlığını ziyaret ederek fidanlıkta, fidan üretimi ve bakımları ile ilgili incelemelerde bulundu.

Haber Merkezi

Yılmaz, 2016 yılı fidan üretim programının 8 milyon adet olduğunu anımsatarak, bu kapsamda fidanlıklarda; 143 farklı türde fidan üretimi yapılıyor. Sedir, karaçam, kızılçam, ardıç gibi asli orman fidanlarının yanı sıra alıç, üvez, kuşburnu, ahlat, geyik elması gibi yaban hayatı için önemli fidan türleri ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından dikimi yaygınlaştırılmaya çalışılan ceviz, badem gibi katma değeri yüksek gelir getirici türler, boylu ve formlu çınar, akçaağaç, limoni, servi gibi park ve bahçe peyzajlarında kullanılan türler üretildiğini söyledi.  
‘Son 10 Yılda Yemyeşil Bir Mersin’ sloganıyla son 10 yılda fidanlıklarda 89 milyon 463 bin adet fidan üretimi yapıldığını bildiren Yılmaz, bu fidanların Mersin ve civar illerde toprakla buluştuğunu ifade etti. eden Bölge Müdürü Yılmaz “Fidanlığımız bacasız bir fabrika gibi çalışıyor ve Mersin’i yeşillendiriyoruz. Bölgemizde yapılan Endüstriyel Plantasyon çalışmaları için fidanlığımızda mevcut olan 3 adet iklim kontrollü seralarımızda yıllık 150 bin adet klonal okaliptüs fidanı vejetatif (çelikle) üretimi yapılmaktadır. Vejetatif üretim, generatif (tohumla)  üretilen fidana göre daha fazla yıllık artım yapmakta ve toplam hasılatı olumlu yönde etkilemektedir. Üretilen fidanlar, Orman Genel Müdürlüğümüzün ihtiyaçlarının karşılanması yanında kamu kurum ve kuruluşlarının (okul, cami, mezarlık, kamu kurum bahçeleri vb.)  özel sektörün ve civar belediyelerin ihtiyaçlarına da cevap vermektedir. Tür çeşitliliğinin arttırılması ve yöreye uygun türlerin yaygınlaştırılması konusunda araştırma ve geliştirme çalışmaları yapan fidanlık müdürlüğümüz her geçen gün kapasitesini ve donanımını arttırmaktadır” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA