İKTİDARIN YÖNTEMİNE KOCAMAZ’DAN İSYAN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İKTİDARIN YÖNTEMİNE KOCAMAZ’DAN İSYAN!


 

Başkan Burhanettin Kocamaz, Büyükşehir Belediyesi’ne merkezi idareden gelirlerin azalması ile ilgili açıklamasının yanlış anlaşıldığını savunarak, “Gelirler azaldı ama hesap şaşmadı!” açıklaması yaptı.

Gelirler azaldı ama hesap şaşmadı!

Öte yandan iktidardan istediği desteğe, “Bakana gidin” yanıtı aldığını açıklayan Kocamaz, “Koskoca Büyükşehir Belediyesi 50 milyon TL için gidip milletvekillerine, bakana ricada bulunacaksa bu işi yapmanın bir anlamı kalmamış” tepkisi verdi. 

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısının ikinci birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. İdare tekliflerine ait 7, komisyon raporlarına ait 58 ve gündem dışı 4 madde görüşüldüğü toplantıda meclis üyelerinin sorularını yanıtlayan Başkan Burhanettin Kocamaz önemli açıklamalarda bulundu. 
Gelirlerinin azalması ile ilgili yeniden açıklama yapan Başkan Kocamaz, “Basında ‘Burhanettin Kocamaz’ın hesabı mı şaştı?’ şeklinde hoş olmayan ibareleri görüyoruz. Bizim hesabımız şaşmadı, şaşmaz. Belediye başkanlarımız burada, hepsi bu konudan şikâyetçi. 15 Temmuz’dan sonra vergilerin toplanamaması ekonomide durgunluğa neden oluyor, ödenen vergileri de azaltıyor. Dolayısıyla belediyelerin payları azalıyor. Bizim daha önceki aylara göre gelen kaybımız 28 milyon lira. Üç ayda yaklaşık 85 milyon lira az para geldi. Kasım’da gelecek pay önceki aylardan yüzde 37 daha düşük. 15 Temmuz’dan sonra yaklaşık 130 milyon eksik para geldi. Biz bu payların düşük gelmesinden dolayı taşeron firmalara bile yeterince ödeme yapamıyoruz. Bu Burhanettin Kocamaz’dan kaynaklanan bir sorun değil. Bu ülkenin ekonomik durumundan kaynaklanan bir durum, bunu kimse başka yerlere çektirmeye çalışmasın” dedi.

“BAKANDAN RİCACI OLACAKSAK, BU İŞİ YAPMANIN BİR ANLAMI KALMAMIŞ”
Konuyla ilgili AK Partili meclis üyelerinden destek istediğin ide anımsatan Kocamaz, iktidar partisi üyelerinden, “Siz konuyu direk bakana söyleyin bu işi ancak bakan yapar” yanıtı aldığını anımsattı. 
“20 senedir belediye başkanlığı yapıyorum hiç bu dönemdeki gibi bir yöntem görmedim” diyerek duruma isyan eden Kocamaz, “Yani burada partiler olarak ne karar alırsanız alın, bakanlığa müracaat ediyorsunuz. Bölge milletvekilleri, bakan isteniyor. Bu hoş bir durum değil. Koskoca Büyükşehir Belediyesi 50 milyon TL için gidip milletvekillerine, bakana ricada bulunacaksa bu işi yapmanın bir anlamı kalmamış. Bu kararı tüm partiler birlikte alıyoruz. Hiç kimse burada yapılan hizmeti sırtına alıp götürmeyecek. Dolayısıyla bu yöntemin çok doğru bir yöntem olduğunu düşünmüyorum. Ama bu son dönemde böyle olaylar ile karşılaşıyoruz bu da bizi üzüyor” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA