KIŞ ORTASINDA ELEKTRİKSİZ VE SUSUZ KALDILAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KIŞ ORTASINDA ELEKTRİKSİZ VE SUSUZ KALDILAR


 

Mersin Adanalıoğlu’daki çadırlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli mülteciler, kışın ortasında elektrik ve susuz hayata tutunmaya çalışıyor.

Haber Merkezi

Suriye'deki savaş nedeniyle yerlerini yurtlarını terk ederek Türkiye'ye gelen Suriyeli mülteciler zor şartlar altında yaşama tutunmaya çalışıyor. Kamplardaki zorlu koşullar nedeni ile Mersin'in Akdeniz ilçesine bağlı Adanalıoğlu'ndaki çadır kente gelen bir grup mülteci, burada kurdukları derme çatma çadırlarda tarım işçiliği yaparak yaşam mücadelesi veriyor.
Diğer yandan kışın zorlu şartları ile mücadele etmek zorunda kalan mültecilere, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından elektrik, su ve konteynır evler gibi temel yaşamsal ihtiyaçların verileceği söylenmesine rağmen hiçbir şey ihtiyaç karşılanmadı.
Bunun üzerine çadırlara yakın olan köydeki elektrik direğinden kaçak bir elektrik hattı ve kaçak su hattı çekmek zorunda kalan mülteciler, bu hattı kış şartlarının zorluklarından kurtulmak için çektiklerini ifade etti.
Belediyenin bu konuda kendilerine sahip çıkmadığını ifade eden mülteciler, hem köyde yaşayan köylülerle hem de polis ve askerle karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Çektikleri hatların belediye tarafından kesilmesi ile kış ortasında susuz ve elektriksiz kalan mülteciler zor durumda.

“NASIL YAŞAYACAĞIZ?”
Çadır yaşamının başlı başına bir sorun olduğunu dile getiren Hasan Daban, çektikleri elektriği ısınma, yemek yapma ve aydınlanma gibi işlerde kullandıklarını dile getirdi. Kullanmış oldukları elektrikten dolayı köylüler ile büyük sıkıntılar yaşadıklarını aktaran Daban, “Zorunlu olarak elektrik çektik. Bundan dolayı köy halkı sürekli olarak bizi belediyeye ve muhtara şikâyet ediyor, onlar da gelip elektriğimizi ve suyumuzu kesiyorlar. Şimdi nasıl yemek yapacağız nasıl ısınacağız bilmiyoruz. Artık elektrik, su, odun yok. Hayatımız daha da zorlaştı. Çok soğuk günlerde nasıl buralarda yaşayacağız, çocuklarımızı nasıl ısıtacağız bilemiyoruz” dedi.

“7 GÜNDÜR SUYUMUZ YOK”
Elektrik ve sularının 7 gün önce kesildiğini ve o günden bu yana susuz kaldıklarının altını çizen Şuha Ali Bişara, suyu ilk günlerde komşularından tedarik ettiklerini fakat komşularının zaman zaman isteklerini karşılamadığını ifade etti. Polislerin ve belediye çalışanlarının elektriklerini kesmeye geldiklerinde zorla çadırlara girdiklerini söyleyen Bişara, polis ve belediye çalışanlarının kendilerini darp ettiğini iddia etti.

“SORUNUMUZU ÇÖZÜN”
Yaşanan tüm bu sıkıntılara devletin çare bulması gerektiğini ifade eden Ahmet Ahmet, “Ya bizi kabul etsinler ya da bizler buradan çıkıp gideceğiz. Bizler zaten kendi topraklarımızdan sürüldük, ne yapalım, buradan da gideriz başka yerler buluruz. Madem buraya yerleşmemize izin verdiler öyleyse sorunumuza çözüm bulsunlar” dedi.

“TEDAVİ OLAMIYORUZ”
Elektrik ve susuz kalmanın yanında birçok sıkıntılarının da olduğunu ifade eden Sara Muhammet, 6 çocuğunun olduğunu ve bu çocuklarının kimliklerinin olmamasından dolayı da hastane ve sağlık ocağı gibi birçok yerden yardım alamadıklarını söyledi. Muhammet, “Hastaneye, sağlık ocağına gidiyoruz ama tedavi edilmeden geri gönderiliyoruz. Kimliksiz hiçbir şey yapamıyoruz. 6 tane çocuğum var, sürekli hastalanıyorlar ve ben bir şey yapamıyorum onlar hastalanınca. Çocuklarımız için kimlik çıkarmak istedik, onun için nüfus müdürlüğüne, emniyete, muhtara gittik ama kimse bize yardım etmedi” diye anlattı yaşadığı zorlukları. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA