“ÇOCUK İSTİSMARINA SESSİZ KALMAYIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÇOCUK İSTİSMARINA SESSİZ KALMAYIN”


 

Mersin Kadın Platformu’nun, çocuk istismarına dikkat çekmek için düzenlediği Kırmızı Balon sürüyor. Forum Mersin’de yapılan etkinlikte vatandaşlara kırmızı balon ve bildiri dağıtılarak, çocuklar için resim atölyesi kuruldu.

Haber Merkezi

Çocukların resim yapma olanağı bulduğu etkinlikte kırmızı balon ve çocuk hakları bildirisi dağıtılarak, çocuk istismarının önüne geçilebilmesi için çağrı yapıldı. Platform üyeleri, bildiriyi alan vatandaşların çocuk istismarıyla mücadele konusunda çeşitli sorularını da yanıtladı.

Kampanyanın sözcüsü Zeynep Kaya Çavuş, Kırmızı Balon Kampanyası’nı 1 ay önce başlattıklarını anımsatarak, “Amacımız çocuk istismarına dikkat çekmek, bu konuda farkındalık yaratmak, çocuk istismarıyla ilgili davalarda kamuoyu oluşturmaktı. ‘Çocuk susar sen susma’ sloganıyla yürüttüğümüz kampanyaya Mersinlilerin ilgisi yoğun oldu. Çok sayıda insana ulaşarak bu konuda bilgi verdik” dedi.

Yapılan tüm çalışmalara rağmen Türkiye’nin çocuk istismarı konusunda daha kötü bir sürece girdiğine işaret eden Çavuş, “Biz çocuk istismarının önüne geçmek için mücadele ediyoruz ama meclisten gece yarısı çocuk istismarını artıracak yasa tasarıları geçiyor. Cinsel ilişkide küçüğün rızası varsa, cinsel suçu işleyen kişi 12 yaşından büyük çocukla evlenerek ceza almaktan kurtulacak. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bu gerici, yobaz düzenlenmenin bir an önce geri çekilmesini istiyoruz. Vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmasını, ses çıkarmasını istiyoruz” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA