GÖZLER AKDENİZ BELEDİYESİ’NE ÇEVRİLDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖZLER AKDENİZ BELEDİYESİ’NE ÇEVRİLDİ


 

HDP-DBP belediyelerine yönelik kayyum atamalarının ardından gözler HDP’nin batıda aldığı tek belediye olan Akdeniz Belediyesi’ne çevrildi. Gazetemie konuşan Eşbaşkan Mutlu, “Herhangi bir yasadışı işimiz yok, belediyecilik yapıyoruz, kendimizden eminiz” dedi.

SONER AYDIN

Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından uygulanan OHAL Kanunu ve çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname’ler (KHK) ile PKK/KCK soruşturmaları kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından HDP-DBP’li Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyeleri’nin yanı sıra aralarında Batman, Tunceli, Şırnak, Siirt, Hakkari belediyelerinin de olduğu 33 belediyeye kayyum atandı ve belediye eşbaşkanları gözaltına alındı. HDP-BDP’nin Doğu ve Güneydoğu illerinde elinde sadece 3 il belediyesi kalırken batı da kazandığı tek belediye olan Akdeniz Belediyesi’nde ise bekleyiş sürüyor. Günlerdir İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişlerce sıkı denetimden geçen belediye ile ilgili herhangi bir karar çıkmazken Eşbaşkan Yüksel Mutlu kendilerinden emin olduklarını söyledi. 

“GAYRİMEŞRU İŞİMİZ OLMAZ” 
Belediyeye yönelik müfettiş incelemesi ve kayyumları gazetemize değerlendiren Eşbaşkan Mutlu, “Uzun bir süredir Akdeniz Belediyesi denetimden geçiyor. Şuan denetim devam ediyor. Her bakanlığı temsilen gelen müfettişler detaylı ayrıntılı çalışma yürütüyor. Daha önce olduğu gibi bu teftişlerde de herhangi olumsuz bir sonuç çıkmayacak gibi görünüyor. Eğer bir karar verilecekse bu siyasi bir karar olacaktır. Belediyemizin eksikliğinden ya da gayrimeşru bir iş yapmaktan kaynaklı herhangi bir sorunu yok. Biz bu konuda çok rahatız çünkü yaptığımız işi biliyoruz” ifadelerini kullandı. 

“KAYYUM SİYASİ BİR KARAR”
Kayyumların siyasi bir karar olduğunu ve halkın iradesine müdahale edildiğini öne süren Eşbaşkan Mutlu, “Türkiye’de yaşayan insanları böyle bir atmosfere sokmak doğru değil. Tabi ki belediyeler denetlenebilir biz bunda herhangi bir sakınca görmüyoruz ancak kararların siyasi olmasına itirazımız var. Önemli olan adaletli bir karar verilmesi. Onlarca HDP ve DBP belediyesine kayyum atandı. Kayyum atanınca hem halkın iradesine itiraz etmiş hem de seçmenin iradesini kabul etmemiş oluyorsunuz. Bizim itirazımız bu nokta. Hiçbir belediyemizde olmadığı gibi Akdeniz Belediyesi’nde de herhangi bir rüşvet, yolsuzluk, görevi kötüye kullanma gibi en ufak bir sorun yok. Biz kendimizden eminiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA