Pir Sultan Derneği’ni Komünist Başkan açtı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Pir Sultan Derneği’ni Komünist Başkan açtı


 

Mersin’de Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun katılımı ile açıldı.

SONER AYDIN

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Tarsus’un ardından Mersin merkezde de şube açtı. Açılışa çok sayıda Alevi yurttaşın ve milletvekili, sivil toplum örgütü temsilcisi ve siyasi parti temsilcisinin yanı sıra halk odaklı belediyeciliği dikkat çeken Tunceli’nin Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da katıldı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı Cuma Erçe,  emekten, barıştan, demokrasinden, eşit haklar mücadelesinden yana olan herkesin tehdit altında tutulduğu bir dönemde derneğin Mersin şubesini açtıklarını belirterek, “Mersin’de uzunca süredir süren demokratik Alevi mücadelesini burada bir adım daha ileriye taşımak, diğer Alevi örgütleriyle rekabet içerisinde değil tam tersine dayanışma içinde bu mücadeleyi büyütmek için bu şube açılıyor” dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Mersin Şube Başkanı Cezmi Dokuzoğlu da, “Bugün burada Anadolu’da yaşayan kültürler üzerindeki baskı ve tahakküme karşı sesimizi yükseltmek için varız. Yaşayan kültürlerin doğru bilgilerle donanmış kişi ve kurumların önderliğinde örgütlenip uygulanmadığı zaman o kültürlerin yok olacağı ya da asimile olacağı gerçeğinden hareketle buradayız” dedi.

Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da, “Pir Sultan’ın dediği gibi gelin canlar bir olalım sözü bugün gündeme bakınca kendini bize dayatıyor. Herkes kendine ait kırmızıçizgileri atarak birlikte demokrasi mücadelesini büyütmeye, birlikte demokratik alanı güçlendirmeye, bir havuzda gücümüzü, enerjimizi toplama zamanı geldiğini düşünüyorum. Bu anlamda bugünü kurtaran politikalarda değil geleceği düzenleyen politikalarla ezilenlerden, yoksullardan, Kürtlerden, Ermenilerden yana yok edilmek istenen sendikalardan yan olma zamanıdır” görüşünü dile getirdi.

Konuşmaların ardından dernek okunan Gülben ile açıldı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA