“TECAVÜZ MEŞRULAŞTIRILAMAZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TECAVÜZ MEŞRULAŞTIRILAMAZ”


 

Özyiğit’ten “Tecavüzcünün cezasını erteleyen yasa önergesine” tepki

CHP İl Başkanı Özyiğit, Ensar Vakfı'na bağlı evlerde tecavüz skandalının üzerinin örtülmesiyle birlikte istismar olaylarında ciddi bir artış yaşandığına dikkat çekerek, “Tecavüzü meşrulaştıran zihniyet, çocuk cinsel istismarı başta olmak üzere zorla erken evlendirilmelerinin önü açmak istiyor” dedi.

Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, AKP'li Milletvekillerin meclise getirdiği; tecavüzcü ile mağdurun evlenmesi durumunda tecavüzcünün cezasını erteleyen yasa önergesinin ‘utanç’ verici olduğunu söyledi. 
Karaman'da Ensar Vakfı'na bağlı evlerde gerçekleşen 45 çocuğa tecavüz skandalını anımsatan Özyiğit, “Ensar Vakfı’nda ortaya çıkan skandalın üzerinin örtülmesiyle birlikte istismar olaylarında ciddi bir artış yaşandı. Bu ülkede kız ve erkek çocukları cinsel istismara maruz kaldı. Daha geçtiğimiz günlerde bu ülkede bir yavru kedi uğradığı tecavüz sonucu öldü. Bu nasıl bir zihniyettir ki bugün istismara uğrayan kadının ya da çocuğun tecavüzcüsü ile evlendirilmesini savunuyor?” diye sordu.
AKP'lilerin oylarıyla mecliste görüşülmesi kabul edilen önergeyi “AKP bir skandala daha imza atmıştır” sözleriyle yorumlayan Özyiğit, “Küçük yaştaki kız çocuklarıyla evlenmeyi pedofili olarak görmeyen, ‘bir kereden bir şey olmaz’ anlayışıyla tecavüzü meşrulaştıran zihniyet, çocuk cinsel istismarı başta olmak üzere zorla erken evlendirilmelerin önü açmak istiyor” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA