MEDYANIN “DİLİ” KONUŞULACAK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEDYANIN “DİLİ” KONUŞULACAK!


 

Mersin’de, Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik Projesi, çok sayıda gazeteci ve aktivistin katılımı ile bugün başlıyor.

Haber Merkezi

IPS İletişim Vakfı/bianet ve Özgür Gazeteciler Cemiyeti'nin ortaklaşa yürüttüğü KAOS GL’nin destekleyerek içinde yer aldığı  “Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik Projesi” kapsamındaki haber atölyelerinin ikincisi bugün Mersin’de başlıyor. 2 gün sürecek proje kapsamında medyanın haber dili konuşulacak. 
İki yıl boyunca sürecek proje kapsamında Türkiye’nin sekiz merkezinde yapılacak haber atölyeleri programının ilki İstanbul’da kadın ve LGBTİ örgüt temsilcisi ve çok sayıda gazetecinin katılımıyla gerçekleştirdi. İstanbul’da gerçekleştirilen atölye çalışmasında medyanın durumu toplumsal cinsiyet odaklı bakışla tartışılıp, değerlendirilirken, kadın ve LGBTİ odaklı haberciliğin önündeki engeller ve uygulanabilirliği konuşuldu. Bugün başlayacak Mersin atölyesinde ise, medyadaki eril habercilik pratiği, sorunları ve bu sorunlarla başa çıkma imkânlarıyla toplumsal cinsiyet odaklı habercilikten ne anlaşıldığı konuşulacak. Projeye dair açıklama yapan Proje koordinatörü Öznur Subaşı,  Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik Projesi’nin Avrupa Birliği (AB)  fonuyla yürütüldüğü bilgisini verdi. Atölye bölgesel katılımın açık olduğu bilgisini veren Subaşı, civar il ve ilçelerden geleceklerin konaklama ve yol masraflarının karşılanacağını söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA